Otobüs Bileti Alırkan Dikkat Edilmesi Gereken 8 İpucu

Kara yolu ulaşımında otobüsler sıklıkla kullanılır. Bayram ziyaretleri, iş seyahatleri, tatil gezmeleri gibi durumlarda hava yolu ulaşımına göre daha uygun fiyatlar içermesi otobüs firmalarının çok fazla rağbet görmesine neden olmaktadır. Seyahatlerinizde bu kadar sık tercih ettiğiniz otobüslerde daha rahat ve daha konforlu bir yolculuk yapmak hepinizin en çok istediği şeydir. İşte bu nedenden dolayı otobüs bileti alırken dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Bilet alırken dikkat edeceğiniz püf noktalar konforlu ve rahat bir yolculuk geçirmenize yardımcı olacaktır. Bilet alırken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

Otobüs Bileti Alırkan Dikkat Edilmesi Gereken 8 İpucu

1) BİLETİNİZİ GİDECEĞİNİZ YERE ALMALISINIZ.

Otobüsle seyahat edeceksiniz. Fakat gideceğiniz yer hakkında fazla bilgi sahibi değilseniz ilk girdiğiniz otobüs firmasından bileti alıp çıkmayınız. Zira bazı firmalar aktarmalı seferler düzenlerken bazı firmalar da aktarmasız yani direkt seferler düzenlemektedirler. Eğer iyi bir yolculuk istiyorsanız kesinlikle biletinizi gideceğiniz yere aktarmasız seferleri olan firmadan almalısınız. Böylece bilmediğiniz bir yerde aktarma ile uğraşmak yerine koltuğunuzdan hiç kalmadan gideceğiniz yere ulaşabilir ve yolculuk süresinde zamandan da tasarruf edebilirsiniz.

 

2) BİLETİNİZİ CAM KENARINDAN ALIN

Seyahatiniz uzun süren bir otobüs yolculuğu olacaksa, kesinlikle biletinizi cam kenarı seçmelisiniz. Böylece kendinizi koridor ve yan taraftaki koltuklardan bağımsız hissedecek uyumanız gerektiğinde muavin tarafından sıkça uyandırılmayacaksınız. Ayrıca yolculuk boyunca uyanık kaldığınız saatlerde manzaranın tadını çıkarabilecek ve otobüsün kalabalığından rahatsızlık duymadan yolculuk yapacaksınız.

Biletall’dan Alacağınız Biletlerde Cam Kenarı Seçimi Yapabilirsiniz >>

 

3) GİDİLECEK YÖNÜ DİKKATE ALARAK GÜNEŞİN GELİŞ AÇISINI HESAPLAYIN

Yolculuklar boyunca rahatsız olunan şeylerin başında güneş gelir. Sıcak ve bunaltıcı yaz günlerinde yapılacak yolculuklarda güneş ışığı direkt olarak size gelmekte ise bir süre sonra rahatsız etmeye ve mide bulantısı, baş ağrısı yapmaya başlayacaktır. Bu da yolculuğumuzun konforunu ve sizin de ruh halinizi etkileyecektir.  Bu sebeple tüm bu aksilikler yaşanmadan önce bilet alırken güneş ışınlarının geliş açısını da dikkate alarak sağ veya sol taraf şeklinde tercih yapmalısınız. Yani gittiğiniz yöne göre sağ taraf doğuya geliyorsa eğer siz sol tarafta bulunan koltukları tercih etmelisiniz. Böylece yolculuğunuz boyunca güneşten rahatsız olmayacak ve yolculuğunuzun tadını çıkaracaksınız.

 

4) AYNI FİRMANIN BİLET FİYATLARINI ARAŞTIRIN

Gideceğiniz yere karar verdikten sonra ilk yapmanız gereken yolculuk yapacağınız firmayı belirledikten sonra fiyat araştırması yapmak olmalıdır. Bunun için öncelikle belirlemiş olduğunuz firmanızın gideceğiniz yerden dönüş biletinin fiyatını öğreniniz. Daha sonra bulunduğunuz yerdeki yazıhaneden gidiş biletinin fiyatını öğreniniz. Çünkü bazı durumlarda aynı firmanın gidiş ve dönüş için kesilen bilet fiyatlarında farklılıklar yaşanabilmektedir. Bu durum firma için suç unsuru olduğundan fazladan bilet ücreti ödemek yerine standart ücreti ödeyiniz. Böylece hem firmanın haksız kazanç elde etmesini önlemiş olursunuz hem de cebinizden fazladan para çıkmadan seyahatinizi tamamlayarak, haklarına sahip çıkan örnek bir vatandaş olursunuz.

 

5) BİLETİNİZİN ÜZERİNDE YER ALAN YAZILARI KONTROL EDİNİZ

Bir otobüs biletinde yolcunun adı, soyadı, çıkış yeri, varış yeri, hareket saati, koltuk numarası gibi olmazsa olmaz bilgiler yer almaktadır. Eğer biletiniz elden yazılıyorsa tüm bu bilgiler ayrı ayrı kontrol edilmeli ve doğruluğu da firma yetkilileri tarafından onaylanmalıdır. Çünkü bu konuda resmi olarak biletin tam ve eksiksiz doldurulması ve yolculuk sırasında biletin yolcunun üzerinde bulunması gerekmektedir. Biletinizin eksik doldurulması ya da yanınızda olmaması durumunda bir şey olmayacağını söyleyen firma yetkililerine aldırış etmemelisiniz. Ayrıca daha önce almış olduğunuz bileti otobüsün hareket saatinden bir gün önce iadesini isterseniz paranızı size iade etmek zorundadırlar. Eğer firmanıza seyahate çıkamayacağınızı on iki saat öncesinde haber verirseniz de firma size altı ay geçerli açık bilet vermekle yükümlüdür.

 

6) KOLTUK SEÇERKEN ÖZELLİKLERİNE DİKKAT EDİN

Gideceğiniz firmayı kararlaştırdınız ve bilet alacaksınız. Ancak rastgele seçilecek koltuk numaraları bazen sıkıntı yaratmaktadır. Koltuk numarası seçerken öncelikli tercihiniz ilk dört koltuk olmalıdır. Eğer yolculuğunuz ilk dört koltuktan birinde olursa cam kenarı olma zorunluluğu da ortadan kalkacaktır. Çünkü ilk dört numaralı koltuklarda koridor tarafları da oldukça konforludur. Bunun dışında dikkat etmeniz gereken bir diğer şey ise seçtiğiniz koltuğun tekerlek üzerinde olmamasıdır. Çünkü böyle bir koltuk tercih ettiğinizde yolculuk boyunca en küçük bir tümseği bile hisseder ve sık sık sarsılırsınız. Ayrıca dikkat edeceğiniz bir diğer şey de seçtiğiniz koltuk yolcuların inip bindiği kapının önünde ya da arkasında olmamasıdır. Çünkü kapının sürekli açılıp kapanması özellikle kış yolculuklarında üşümenize neden olacaktır. Uzun bir yolculuk geçirecekseniz tekli koltukları bulunan otobüsleri tercih etmeniz sizin yol boyunca daha rahat hareket etmenize yardımcı olacaktır.

 

7) SAHTE FİRMALARA DİKKAT EDİN

Otobüs bileti alırken aslında en çok dikkat etmeniz gereken şey belki de bu noktadır. Çünkü genellikle büyük şehirlerimizde sıkça rastlanan sahte firmalar vardır. Eğer şehrin yabancısı iseniz, bu tuzağa rahatlıkla düşersiniz. Bu yüzden yabancısı olduğunuz şehirlerde biletinizi otogardan almanız sizler için daha güvenlidir. Eğer otobüs biletinizi internetten alacaksanız bilet satılan herhangi bir web sitesinden değil de gideceğiniz firmanın resmi web adresinden almanız daha doğru olacaktır. Böylece bu alanda türeyen sahte firmaların ekmeğine yağ sürmediğiniz gibi kendiniz de mağdur olmayacak ve yolculuğunuzu sorunsuz bir şekilde atlatacaksınız.

Güvenilir Adresten Otobüs Biletinizi Hemen Alabilirsiniz! >>

 

8) KAMPANYALARI TAKİP EDİN

Kısa süreli seyahatler ve uzun mesafelerin olduğu zamanlarda hava yollarının sıkça tercih edilmesi otobüs şirketlerinin de kampanyalar düzenlemesine vesile olmaktadır. Eğer yapacağınız yolculukların herhangi bir acilliği yoksa biraz daha bekleyerek uygun kampanyaların olduğu dönemleri tercih edebilirsiniz. Böylece biletiniz uygun fiyata alarak daha hesaplı bir yolculuk yapabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken şey yoğun talepten dolayı aynı bilet numarasının birden fazla kişiye satılması durumudur. Bu yüzden otobüsün hareket saatinden bir süre önce koltuğunuzu kontrol ederek bilet numaranızın başkalarına satılmadığından emin olmanız gerekmektedir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ise, yetkililere bildirilmelidir. Otobüs bileti alırken; tüm bu noktalara dikkat edilerek alınan biletler sayesinde rahat ve konforlu bir yolculuk sizleri beklemektedir.

Otobüs Bileti Kampanyalarından Haberdar Olmak İçin Blog’umuzun alt kısmındaki “BÜLTENİMİZE ABONE OLUN” bölümüne mail adresinizi girmeniz yeterli olacaktır.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.