Otobüs Yolculuğunda, Sıkılmanızı Önleyecek 10 İpucu

Otobüs ile seyahat ederken yolların bir türlü bitmemesi, zamanın geçmemesi ve özellikle oturduğunuz koltuk hiç rahat değil ise sizi çileden çıkartacak bir yolculuk haline gelebiliyor. Bizde otobüs yolculuğunuz sırasında, can sıkıntısını minimuma indirecek ve zamanın geçmesini sağlayacak 10 ipucu ve öneri hazırladık sizlere.

Otobüs Yolculuğunda, Sıkılmanızı Önleyecek 10 İpucu

1) Otobüste Uyumak

otobuste-uyumakTürkiye’nin bir ucundan diğer ucuna saatlerce sürecek bir yolculuğunuz var. Tatile diye gidiyorsunuz fakat bu gidiş geliş süreci sizi hem tatilde hem de dönüşte olumsuz etkileyerek, bir süreliğine ruh halinizi etkiliyor. Bu da günlük yaşamdaki enerjinizi düşürerek tatil ve tatil sonrasında daha fazla yorgunluk hissi veriyor. Fakat artık bu durumu değiştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle uzun sürecek yolculuğunuzda cam kenarı bir bilet ve araba yastığı aldığınıza emin olmalısınız. Böylece koridor ve karşı taraftaki koltuklarla bağlantınız kesileceği için birkaç saatlik güzellik uykusuna yatabilirsiniz. Hem cildiniz dinlenirken hem de zihninizi uzun süren sıkıcı yolculuklarla meşgul etmemiş olursunuz. Hatta uykuya dalmadan önce sizi mutlu edecek hayaller kurarak, beyninize mutluyum sinyali gönderebilirsiniz. Bu durumda uykuya daldığınızda beyniniz bu komutu bütün vücudunuza gönderdiği için sıcacık bir yatakta uyuyormuşsunuzcasına rahat bir uyku çekebilirsiniz. Uyandığınızda ne kadar dinlendiğinizi fark ettiğinizde, kendinizde inanamayacaksınız.

 

2) Otobüste Müzik Dinlemek

otobuste-muzik-dinlemekYolculuk boyunca hiç uyuyamayanlardansanız; müzik dinlemek işte tam da size göre. Bunun için yanınızda özellikle taşımanız gereken herhangi bir cihaza gerek yok. Telefonunuzun müzik çalarının olması ya da mp3 player gibi küçük bir cihazınızın yanınızda bulunması, içinde severek dinlediğiniz müziklerinizin olması yeterli. Bu küçük cihazlar hem çok yer kaplamaz hem de bu cihazlara kolayca ulaşılabilir. Kafanızı cama yaslayıp bir Mustafa Ceceli ya da İrem derici dinlerken gökyüzünü seyrederek, hiçbir işle meşgul olmadan sevdiklerini düşündüğünüzde zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığınız bir yolculuk yaptığınızı göreceksiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

3) Otobüste Kitap, Gazete, Dergi Okumak

otobuste-kitap-okumakYolculuklarda gürültüyü sevmeyen bir yapınız varsa size kitap okumayı önerebiliriz. Yalnız eğer yolculukta kitap okumaya karar verenlerdenseniz: bunun için dikkat etmeniz gereken noktalar var. Yolculuk sürecinde akıcı ve kolay anlaşılır kitaplar tercih etmelisiniz. Hatta macera türü kitaplar yolculuk için en uygun türlerden biridir. Çünkü sürükleyici olması size hem zamanı unutturur hem de kitap okuma sürecinde motivasyonunuzu canlı tutarak içeriği daha kolay anlamanıza yardımcı olur. Ancak bu tarz kitaplarla aranız yoksa ya da motive olamam diye düşünüyorsanız kitap yerine gazete tercih ederek gündemi takip edebilir ya da magazin dergileriyle, kim, kim ile nerede sorusunun yanıtını oturduğunuz yerden cevaplayabilirsiniz.

 

4) Otobüste Film Dinlemek

otobuste-film-izlemeUzun süren yolculuklar için bir diğer tavsiyemiz ise; film dinlemek. Evet, yanlış duymadınız. Eğer hayal kurmayı seviyor ve hayalinizi gözünüzde canlandırabiliyorsanız, bu etkinlik tam size göre. Daha önce izlemediğiniz bir filmi mp3 dönüştür kullanarak, mp3 çalar formatına uygun hale getirip yolculuk boyunca dinlediğiniz filmin karakterlerini ve olay örgüsünü zihninizde canlandırabilirsiniz. Dilerseniz de aynı filmi dönüş yolunda izleyerek hayalinizde canlanan sahneler ile gerçek sahnelerini karşılaştırarak, aynı olaya farklı bakış açısı kazanabilirsiniz. Böylece görsel uzamsal zekânızı geliştirebilir hem de olaylara farklı bir bakış açısıyla yaklaşma yeteneği kazanabilirsiniz.

 

5) Otobüste İnterneti Aktif Kullanmak

cepten-internetUzun yolculuklarda yapmanızı tavsiye edeceğimiz bir diğer etkinlik ise internet kullanmaktır. Değişen ve gelişen teknolojinin en yararlı buluşu olan internet ile ofiste yarım kalan işlerinizi tamamlayabilir ve e posta ile şirketinize göndererek yolda geçireceğiniz süreçte işlerinizin birikmesini önleyebilirsiniz. Ayrıca bin bir faydası bulunan internette yolculuk boyunca komik ve eğlenceli videolar izleyerek hiç sıkılmadan yolculuğunuzun tadını çıkarabilirsiniz. Yine interneti kullanarak okey, satranç, farmville, clash of clans gibi oyunlarınızı çevrimiçi oynayabilir, merak ettiğiniz şeyler hakkında internetten uzun uzun araştırmalar yapabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

6) Otobüste Bulmaca Çözmek

Yolculuğunuzda internet erişiminin kesildiği noktalarda yanınıza alacağınız bir bulmaca kitabı ile su doku çözerek, resimler arasında yedi farkı bularak, bazen çocuklaşıp labirentlerde kaybolarak tavşanı yiyeceğe ulaştırabilir ya da çengel bulmaca çözerek aradaki boşlukları doldurabilirsiniz.

 

7)Otobüste Televizyon İzlemek

otobuste-tv-izlemekTüm bu saydıklarımız için yanınızda yeterli donanım yoksa şimdi size hemen tüm otobüslerde rahatlıkla yapabileceğiniz bir şey önereceğim. Günümüzde hemen tüm otobüslerde artık koltuk arkası kişisel televizyonlar mevcut. Donanım gücü firmadan firmaya değişse de birçok otobüste en az üç tür filmin yer aldığı televizyondan, istediğinizden başlayarak yolculuk boyunca tüm filmleri dönüşümlü olarak izleyebilirsiniz. Böylece bazen izlemek bile istemediğiniz filmlerle karşılaşabilir ve aslında ön yargıyla yaklaştığınız o filmlerin ne kadar da güzel olduğunu fark edebilirsiniz.

 

8) Otobüste Yazı Yazmak

otobuste-yazi-yazmakUzun süren otobüs yolculuklarını verimli geçirebilmeniz için size sunabileceğimiz etkinliklerden bir diğeri ise yazmak olabilir. Hemen aklınızda kalem, kâğıt ve sarsılan bir otobüs içinde kalemle kâğıdı buluşturma çabası içinde bir siz canlansa da artık otobüste yazı yazmak bu kadar çaba gerektirmemektedir. Teknolojinin nimetlerinden olan hemen herkesin elinden düşmeyen akıllı telefonlarda ofis programlarının da yer alması size yolculuk boyunca keyifli bir yazma süreci geçirtecektir. Koltuğunuza yaslanıp muavinden isteyeceğiniz bir bardak kahve ile yolculuk sürecinde dilerseniz duygularınızı içinizden geldiği gibi yazıya dökebilir, dilerseniz de yeni bir başyapıtınızın başlangıcını oluşturabilirsiniz.

 

9) Otobüste Muhabbet Etmek

Uzun süren yolculuğunuz boyunca önerdiğimiz tüm tavsiyelerimizi uygulamayı denediniz ancak yine de vakit geçiremediniz ise, yanınızda oturan kişiyle zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağız bir muhabbete koyulabilirsiniz. İşe başlangıçta nereye gittiğini sorarak başlayabilirsiniz. Eğer konuşmayı sevmeyen biri değilse o da size aynı soruyu soracak ve konu konuyu açarak yol boyunca muhabbetiniz devam edecektir. Siz de zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyecek ve eğlenceli bir yolculuğa kapılarınızı aralayacaksınız.

 

10) USB ile Film izlemek, Müzik Dinlemek veya Fotoğraflara Bakmak

otobus-ici

Bir otobüs yolcuğu yapıyorsanız, kesinlikle otobüs biletinizi almadan önce otobüsün teknik özelliklerine göz atmalısınız. Otobüste wifi var mı? koltuklar rahat mı? televizyonu var mı, var ise USB özelliği var mı diye.

Eğer bindiğiniz otobüsün televizyonunda USB özelliği var ise canınız yolculuk boyu hiç sıkılmayacak aktiviteler ile geçebilir. Evden çıkmadan önce USB belleğinizin içerisine izlemek istediğiniz filmleri, dinlemek istediğiniz müzikleri ve bakmak istediğiniz fotoğrafları atabilirsiniz. Bu sayede otobüsün kendi filmlerini beğenmediğiniz taktirde kendi USB belleğinizden filmlerinizi izleyebilirsiniz.

Ayrıca USB özelliği bulunan ekranlardan telefonlarınızı şarj edebilir, eğer telefonunuzdan internete girebiliyorsanız, sosyal medya üzerinde gezebilir, zaman geçirici oyunlar oynayabilirsiniz.

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Peki ya toplu taşımada ayakta iken?

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.