Otobüste Rahat Seyahat Etme İpuçları

Otobüs yolculukları genellikle uzun yol seyahatlerinde yorucu ve bıktırıcı olabilir. Otobüsler, uçak yolculuğundan tedirgin olan insanların belki de tek seçeneğidir. Türkiye’nin her noktasında faaliyet gösteren otobüs firmaları da bu durumun farkındadırlar. Tercih sebebi olmak otobüslerin yenilenmesine ve yolcular için daha konforlu bir hale getirilmesine sebep olmuştur.

otobuste-rahat-etmek

Yurt dışındaki benzerleri ile yarışacak düzeyde kaliteli otobüs servisleri mevcuttur. Hem deneyimli şoför kadrosu, hem güler yüzlü ve çalışkan otobüs muavinleri yolcuların mümkün olduğu kadar rahat seyahat etmesi için 7/24 hizmet vermektedirler. Eskiden sigara bile içilerek gidilen otobüsler artık en az bir uçak kadar konforlu donanıma sahip olmuşlardır. Bu da otobüsle seyahat etmek zorunda kalan ya da otobüsü tercih eden yolcuların bu araçlara rağbet göstermesini sağlamıştır. Eski zamanlardaki otobüs yolculuğu gerilerde kalmış, rahat otobüs denilen araçlarla tekli koltuklarda seyahat etme rahatlığı ve özgürlüğü doğmuştur.

 

cep-telefonu-kullanimi

Otobüslerin içinde internet erişimi sağlanmasıyla hem telefonlarınızı hem de tablet ve bilgisayarlarınızı rahatlıkla kullanabilir duruma gelmiş bulunmaktasınız. Durum böyle olunca uzun yol seyahatleri sıkıcı birer külfet olmaktan çıkmış ve eğlenceye dönüşmüştür. Ofis işlerini aksatmak istemeyen çalışan kesim de hem dışarıdan yürütebilecekleri işlerini kontrol altına almış olmakta hem de zamandan tasarruf ederek işlerinden geri kalmamış olmaktadırlar. Müzikten kopamayan genç kitle istedikleri zaman müzik dinleyebilme keyfi yaşarlar ya da sosyal medyayı takip ederek zamanlarını geçirebilirler. Otobüsler aynı zamanda ses ve görüntü sistemleri kurup yolcuların film izlemek ve müzik dinlemek gibi ihtiyaçlarını da karşılamaktadırlar. Önünüzdeki panelden komedi, aşk, macera, korku ya da yerli türündeki filmlerden istediğiniz seçeneği tıkladığınızda film izlemeye başlayabilir ve zamanın daha hızlı geçmesini sağlayabilirsiniz. Ya da birbirinden çeşitli müzik kanallarında dolaşabilir, ister pop, ister caz ister klasik müzikle yolculuğun tadını çıkararak hayallere dalabilirsiniz. Ya da belgesel kanalını açarak bambaşka bir dünyaya yolculuk yapabilirsiniz. Eğer otobüs araçlarındaki bu donanım sizlere yetersiz geliyorsa, yanınıza taşınabilir harici film oynatıcısı alarak istediğiniz filmleri izleyebilirsiniz.

Otobüs Bileti Fiyatlarına ve Seferlerine Göz Atın »
otobus-boyunluk-uyku-yastigiOtobüs yolculuğunuz uzunsa, yanınıza mutlaka küçük bir uyku yastığı almanızda fayda vardır. Çoğu firma bunu size tedarik edebilir ancak son zamanlarda bazı firmaların yastık ve battaniye servisi kalkmıştır. Siz iyisi mi yanınızda küçük bir uyku yastığı ve hafif bir uyku battaniyesi ya da polar bulundurun. Ayrıca terlediğiniz zaman değiştirebilmeniz için yedek bir tshirt de bulundurmanız oldukça işinize yarayabilir. Yanınıza alacağınız el çantasında mutlaka ıslak mendiliniz, bir paket kağıt mendiliniz hazır olsun. Yola çıkarken başınıza ne geleceği hiç belli olmaz. Aynı zamanda yine çantanızda bir ağrı kesici ve isal ilacı bulundurursanız diş, baş ve eklem ağrısı gibi ağrılara ve sürpriz hastalıklara karşı önlem almış olursunuz. Klimalardan dolayı soğuk algınlığına yakalanabilir, toplu taşıma araçlarındaki kalabalık atmosferden dolayı alerjik reaksiyon yaşayabilirsiniz. Bu arada çantanızda küçük bir şişe limon kolonyası da bulundurabilirsiniz. Mola verdiğiniz noktalarda tuvaletler yeterince temiz olmayabilir. Islak mendil ve kolonya hayatınızı kurtaracaktır.

otobus-yolculuguÇoğu otobüs aracının artık usb çıkışlı şarj ünitesi bulunmaktadır. Siz yine de işinizi şansa bırakmayın. Arıza ya da güç kesintisi gibi durumlarda telefonunuz şarj olurken bağlantı kesilebilir ve sizi yarı yolda bırakır. İyisi mi siz evden çıkmadan önce telefonunuzu mutlaka maksimum oranda şarj etmeye özen gösterin.  Ayrıca eğer çıktığınız yolculuğun bir parçası olarak feribot kullanmanız gerekeceği durumlarda yanınıza mutlaka bir yağmurluk ya da hırka almanızda fayda var. Özellikle sonbahar ve kış aylarında seyahat edenler, sigara molası kullanmak ya da bekleme anlarında açık havaya çıkma ihtiyacı hissedenler için yanlarında mont bulundurmak son derece yararlıdır.
Yolculuk esnasında çok fazla sulu gıda ve içecek tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde devamlı tuvalete gitme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Unutmayın otobüs firmaları mola tesisleri haricinde çok zorda kalmadıkça durmak istemezler. Bu hem programlarında gecikmeye sebep olur hem de diğer yolcuların tepkisini çekebilir. Bu yüzden mümkün olmadıkça özellikle asitli içeceklerden kaçının. Suyunuzu küçük yudumlar halinde içerek ferahlık hissinizi yakalayabilirsiniz. Otobüs içinde verilen ikramlar haricinde midenizi dolduracak, şişirecek yiyecekler yemekten uzak durun. Kimse uzun otobüs yolculuklarında mide spazmı geçirmek istemez. Yola çıkmadan bir süre önce gerekli sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin. Diş ve kulaklarında rahatsızlık olanlar bu kontrollerini yaptırmalı ve tedavilerini olduktan sonra yola çıkmalıdırlar. Tedavi aşamasında olan yolcular ise mutlaka gerekli ilaçlarını kutularıyla birlikte yanlarına almalıdırlar.

otobuste-muzik-dinlemek

Otobüste seyahat etmek en eski alışkanlıklarımızdan birisidir. Uzun yollar insanın gözünde büyüse de bir uçak yolculuğunda yakalayamadığınız detayları gözlemleyebilirsiniz. Havayoluyla bir ya da iki saatte ulaşacağınız mesafeleri kuş bakışı görmek yerine, şehirleri dolaşarak birçok manzaraya erişebilme lüksüne sahip olursunuz. Özellikle gündüz seyahati tercih eden otobüs yolcuları hem yolculuk esnasında hem de durdukları mola noktalarında yöresel tatlara ulaşabilir, durdukları yerlerde tadabilir ve bu ürünleri satın alabilir. Bazı kültürleri sadece televizyondan ya da kitaplardan tanıyabildiğimiz halde, uzun otobüs seyahatleri bu kültürlerin içinde dolaşabilmenize olanak tanır. İnsanlarla konuşabilir, fotoğraflarını çekebilir, ikramlarını tadabilirsiniz. Böylece hem seyahat ettiğiniz noktaya ulaşabilir hem de değişik bir şehrin içinden geçerek hızlandırılmış bir tur yapmış olursunuz. Otobüs seyahatinizi en yakın arkadaşınızla yapıyorsanız, bu yolculuğunuz daha da eğlenceli bir hal alacaktır. Sıkıcı bir yolculukta yol boyu sohbet edebilecek, fotoğraflar çekebilecek ve mola tesislerinde birlikte zaman geçirebileceksiniz. Aynı zamanda lavabo ihtiyacınızı giderirken otobüs sizi bırakarak gidecek mi diye telaş etmeyeceksiniz çünkü sizin araca geleceğinizi söyleyebilecek bir dostunuz olmasının güvenini yaşayacaksınız. Otobüs seyahatinizde her ne kadar gözleri bazen rahatsız edebilse de çok yormamak kaydıyla okuma yapmanız da mümkündür. Yanınıza çok kalın olmayan ve yolculukta bitirebileceğiniz hafiflikte bir kitap almayı unutmayın. Bitiremeseniz bile uyku problemi çekiyorsanız bir iki sayfa okuduktan sonra mışıl mışıl uyuyabilirsiniz. Seyahatinizin tadını çıkarın ve güvenli bir şekilde sevdiklerinizin yanına ulaşın. İyi yolculuklar dileriz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.