Otogara Gitmenin Püf Noktaları

Seyahat öncesi başımıza gelebilecek en kötü kabuslardan biri de otobüsümüzü kaçırmaktır. Yanımıza alacağımız eşyaların hazırlanması, bagajlar, valizler, biletler, seyahat programları derken otobüse geç kalmamız bütün bu planların aksamasına sebep olabilir. Maddi ve manevi yönden zarara uğramamanız için otogara gitmeden önce çok programlı davranmak zorundasınız. Eğer şehrin yabancısıysanız gitmeden önce otogarın yerini iyi bilmelisiniz. Kendi aracınızla otogara gidecekseniz seyahatinizden birkaç gün önce müsait bir zamanınızda otogarın yerini öğrenerek avantaj kazanabilirsiniz. Otobüs firmalarının artık hemen hepsinde servis aracı olduğunu var sayarsak otogara gitmek için tek yapacağınız şey firmayı yola çıkmadan bir gün önce arayıp isminizi servis listesine yazdırmak olacaktır. Böylece evinize en yakın noktadan alınır ve otogara götürülürsünüz.

Otogara Gitmenin Püf Noktaları

HAYAT KURTARAN TAKSİ

otogar-taksi Eğer otogara gitmek için arabanız yoksa ve firma tarafından da servis hizmeti bulunduğunuz noktaya verilemiyorsa, o zaman en garanti yöntemlerden biri taksi ile gitmektir. Büyük şehir trafiğini göz önüne alacak olursanız taksi durağıyla önceden görüşmenizde fayda vardır. Zira insan kalabalığından günün her saati dolu olan taksiler önünüzden bir bir geçerken siz elinizde valizle bir kaldırımda hala otogara gitmek için araba beklemek zorunda kalabilirsiniz. Özellikle yağmur, kar gibi kötü hava şartlarında trafiği zorlayıcı faktörler baş gösterdiğinde taksi bulmamız daha da zorlaşabilir. Çoğu taksi sizi aracına almaz ve en kestirme yoldan trafikten kaçmaya bakarlar. Siz en iyisi tanıdık bir taksiciyle ya da bulunduğunuz bölgenin taksi durağıyla anlaşarak araba ayarlamaya dikkat edin. Taksiyle seyahat etmenin en olumlu yanlarından biri elbette ki valizlerinizi taşıma külfetinden kurtulmanızdır. Özellikle fazla bagaj taşımak zorunda olacağınız bir yolculuğa çıkıyorsanız taksi en kullanışlı ulaşım araçlarından biridir.

 

METRO İLE HIZLI ULAŞIM

metroBir diğer önemli hususta otobüs seyahatlerinizi mümkün oldukça resmi tatil ve bayramlara denk getirmemenize dikkat etmenizdir. Otobüs terminallerinin her zamankinden daha işlek ve kalabalık olduğu bu zamanlarda hem trafik yoğunluğu hem de iki katı insan seli ile karşılaşabilir ve otogardan geri dönebilirsiniz. Eğer otogara gitmek için otobüs ya da dolmuş kullanacaksanız durak sayısına ve bulunduğunuz nokta ile otogarın mesafesini iyi hesap etmeli ona göre evden çıkmalısınız. Ucuza patlayan bir otogar yolculuğu varış zamanınızı etkileyebilir. İndi bindi ile vakit kaybeder ve otogara geç kalabilirsiniz. Metroyu kullanmak isterseniz nispeten daha hızlı varırsınız. Metro yer altında ilerlediğinden yukarıdaki trafik kargaşasına yakalanmadan rahatlıkla hızlı bir şekilde otogara varabilirsiniz. Tabii metro durak noktalarının bir hayli fazla olması yine yola çıkmadan saatler önce harekete geçmenizi gerektirebilir. Metro ile yolculuk yapmayı düşünüyorsanız yanınıza alacağınız valizlerin boyutuna dikkat etmenizde fayda olacaktır. Sizlerin de bildiği gibi metro her ne kadar rahat yürüyen yol sistemine sahip olsa da geçmek zorunda kalacağınız turnikeler ya da dışarı çıkış noktalarında aniden duran merdivenler sizi zora sokabilir. Yardımsever bir yabancı, taşıma işleminize destek olmazsa, onlarca merdiven basamağını elinizde ağır valizlerinizle çıkmak zorunda kalabilirsiniz.

 

ŞARJINIZI DOLDURUN

telefon-sarjİster büyük şehirde yaşayın ister kırsal bir bölgede, otogara gitmek için asla ama asla saatinizi kurmayı unutmayın. İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerde kalabalıktan dolayı araç bulamayabilirsiniz. Kırsal yerlerde de belli bir vakit kaçırdığınız toplu taşıma aracı bir saat sonraya kadar gelmeyebilir. Cep telefonunuzun şarjı bitebilir ya da uyuyakalabilirsiniz. Klasik bir saati geleneksel yollarla kurup kendinizi garantiye alabilirsiniz. O tarihlerde otogara yolculuk yapacak olan başka bir tanıdığınız varsa aynı aracı kullanarak masrafı paylaşabilirsiniz. Eğer uzak duraklarda oturuyorsanız yine erken çıkmanızda fayda var. Aynı muhitte oturuyorsanız da saatlerinizi ayarlayıp bir noktada buluşun ve sizi transfer edecek olan araca aynı yerden vaktiyle binin. Otogarların insan yoğunluğunu aklınızda bulundurun ve yolculuk yapacağınız otobüs firması ile son durum hakkında bir kez daha bilgi alarak yola çıkın. Hava şartları ya da kriz durumlarındaki olası değişiklikler için hazırlıklı olun. Otobüs firmasının ve otogarın danışma masasının numarası mutlaka elinizde olsun. Aynı zamanda seyahat edeceğiniz noktadaki otogarın da numarasını bilmenizde fayda olacaktır. Aradığınız kişiye o an geç kalacağınızı ya da olası değişiklikleri bildirmek için ulaşamayınca otogarın danışması bu işlemi sizin için hızla anons edebilir. Güvenli yolculuklar dileriz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.