Siz Onları Yazar Olarak Tanıdınız, Şimdi Gezgin Ruhları ile Tanışma Zamanı!

Yeni bir bakış açısı kazanmanın ve yaratıcılığınızı alevlendirmenin en iyi yollarından biri seyahat etmektir. Bize inanmıyor musunuz, en sevdiğiniz yazarlara sorun!

K. Rowling

Her ne kadar İskoçya’daki Edinburg şehri Rowling’in Hary Potter şehirleri için ilham aldığı ve kitapları yazdığı yer olsa da bu serüvenin başladığı yer aslında Londra’dan Manchester’a yapılmış bir seyahat! Yanında bir kalem olmadığı için bu dört saatlik tren yolculuğu boyunca hayal dünyasının derinliklerine dalan Rowling hepimizin tanıdığı büyücü erkek çocuğu fikrini bu yolculuktan almış!

Scott Fitzgerald

Franch Riviera yatlarla dolmadan önce Dorothy Parker, Ernest Hemingway ve F. Scott Fitzgerald gibi edebiyatın en beğenilen isimlerinin favori mekanlarından biriydi. Fitzgerald ve ailesi Cap d’Antibes’te kiraladıkları küçük bir villada tatil yaparken, bir yandan da günümüzün en sevilen kitaplarından biri olan Muhteşem Gatsby kitabı oluşuyordu!

Virginia Woolf

Virginia Woolf, annesinin öldüğü zamana kadar her yaz, sahil kasabası St. Ives’de tatil yaptı. Yazarın hayatındaki mutlu ve sorunsuz günleri simgeleyen bu tatillerin Woolf’un sonradan yazdığı Deniz Feneri romanına ilham verdiği söylenir. Sakinliğin ve deniz kenarında geçen güzel anların ne kadar değerli olduğunun ve ilham dolu olduğunun bir kanıtı adeta.

Mark Twain

Mart Twain’in en ünlü eserleri Mississippi’deki hayatı ile ilgili olsa da yazar, Tom Sawyer’ın Maceraları ve Huckleberry Finn’in Maceraları gibi klasik hikayelerini kayınbiraderinin yazlığında yazdı. Kim demiş seyahatlerde çalışılmaz diye?

Gabriel García Márquez

Marquez’in Cartagena şehri ile olan bağlantısı kitaplarında her zaman kendini belli etmiştir. Kendisine sorulduğunda ise Marquez bu şehir ile olan bağlantısını “bir yazar olarak eğitimini tamamladığı yer” olarak belirtir. Çiçeklerle dolu balkonlar, badem ağaçları ve muhteşem çarşıları ile bu renkli şehir yazarın Kolera Zamanında Aşk klasiği ile edebiyat dünyasının romantikliğinde hayat buluyor. Eğer Eyfel Kulesi’nin çok abartıldığını düşünüyorsan sevdiğinin kolunu yakala ve hemen bir koşu Cartagena’ya!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.