Super Bowl Devre Arası Şovu Nedir? Bu Sene Kim Performans Sergileyecek?

Bugünkü konumuz Amerika’da büyük yankı uyandıran, her sene milyonlarca kişinin beklediği ve performansları internette milyonlarca kişi tarafından izlenen Super Bowl Devre Yarısı Şovları.  Peki Super Bowl Devre Arası Şovu nedir? İlk kez ne zaman performans sergilendi? Bu sene kim performans sergileyecek? Hadi başlayalım!

Super Bowl Devre Yarısı Şovu Nedir?

Öncelikle Super Bowl’un ne olduğuyla başlayalım. Super Bowl, Amerikan Futbol Ligi’nde sezonun şampiyonunu belirlemek amacıyla yapılan bir Amerikan futbolu karşılaşmasıdır. İlk kez 1967 yılında oynanan Super Bowl sırasında Amerika’da hayat duruyor. Milyonlarca kişi ekranlara kitleniyor ve reklamları bile izliyorlar. Çünkü birçok şirket en özel reklamlarını Super Bowl günü veriyor.

Her sene Super Bowl maçının devre arasında gelenek olarak bir şarkıcı konuk şarkıcılarla beraber performans sergiliyor. Halftime Show, yani Devre Arası Şovu denilen bu şovlardaki performanslar normal konserler gibi değil. Büyük bütçeler, aylarca süren hazırlanmalar, işitsel ve görsel bir şölen söz konusu. Katy Perry’nin 2015’deki Super Bowl performansının eş zamanlı olarak 800 milyon kişi tarafından izlenmesinden de anlayabileceğiniz üzere Super Bowl’un gerçekten çok büyük bir izleyici kitlesi var. Performans sergileyecek kişiler de bu kitleyi göz önünde bulunduruyor olmalı ki her sene ortaya çok güzel görüntüler çıkıyor.

İlk Kez Ne Zaman Gerçekleştirildi?

İlk Super Bowl şovu ise 15 Ocak 1967’de Los Angeles’ta The Three Stooges tarafından gerçekleştirildi. Yapımcısı ise Tommy Walker’dı.

Bu Sene Kim Performans Sergileyecek?

Bu yıl 3 Şubat’ta 53.’sü düzenlenecek olan şov, Atlanta’daki Mercedes-Benz stadyumunda seyircilerle buluşacak. Performans sergileyecek olan kişiler ise belli oldu: Adam Levine’ın solisti olduğu Maroon 5 grubu.

ABD Ucuz Uçak Biletleri Biletall.com’da >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.