Tatil Kredisi Nedir, Nasıl Alınır, Kimler Alabilir?

Koronavirüs salgını nedeni ile turizm sektörü belki de uzun yılların en talihsiz çağını yaşamaktadır. Birkaç ay kapalı kalan oteller, turizm ile beraber birçok sektörün de olumsuz etkilenmesine neden olmuştur. Ancak kontrollü sosyal hayat ile beraber otellerin de faaliyete geçmesine izin verilmiştir. Covid-19 döneminde tatile çıkmak isteyen kişiler, yeterliye bütçeye sahip olamamalarından dolayı bu yıl tatil planlarını ertelemek durumunda kalmışlardı. Turizmin hareketlenmesini teşvik eden devlet, kamu bankalarının düşük faizli tatil kredisi dağıtmasını istedi. Bu kredi dar gelirli olarak adlandırılan kişilerin dahi tatile çıkmalarına olanak sağladı. Bu yazımız içerisinde tatil kredisi hakkında merak edilenleri dile getirmeye çalışacağız.

Tatil Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal Hayata Destek kapsamında aktif hale getirilen Tatil Kredisi, birçok vatandaşın tatil hayallerini hayata geçirmelerine olanak sağlıyor. Tatil kredisi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, kamuya ait 3 bankaya doğrudan başvuruda bulunmaları gerekiyor. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank, hayata geçirdikleri tatil kredisinin başvurularını banka şubeleri üzerinden alıyor. Tatil Kredisine başvuruda bulunmak için bu bankalar ile çalışmak gerektiğini hatırlatmak isteriz. Kamu bankalarından tatil kredisi almak isteyen kişiler, maaşlarını bu bankaya taşımaları durumunda bu fırsatlardan gönül rahatlığı ile faydalanabilirler.

Tatil Kredisini Kimler Alabilir, Şartları Nedir?

Tatil Kredisini kimler alabilir konusunda da bilgi vermek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde kamuya ait 3 banka tatil kredisi vereceğini açıkladıktan sonra gündeme gelen bu kredi, hem vatandaşların hem de işletmelerin yüzünü güldürdü. Tatil kredisini kimler alabilir sorusunun yanıtı;

  • Seyahat acentelerinden yurtiçi ya da yurtdışı seyahat paketi satın alanlar,
  • Çalışanların kamu bankalarından maaş alanlar,
  • Emeklilerin de maaşlarını kamu bankalarından almaları ya da bu bankalara taşımaları gerekiyor.

Yukarıdaki şartlara uyum sağlayan herkes kamu bankalarından rahatlıkla tatil kredisi çekebilir. Tatil Kredisi alma konusundaki şartların da yukarıdakiler ile hemen hemen aynı olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal Hayata Desteklemek amacı ile sağlanan bu krediler özellikle aylarca kapalı kalan turizm sektörünü az da olsa canlandırmıştır.

Tatil Kredisi Avantajlı Mı?

Tatil Kredisi ile ilgili bölümün artık sonuna doğru geliyoruz. Birçok kişi tatil kredisi çekmenin avantajlı olup olmadığını araştırıyor. Yıl boyunca birikim yaparak tatile gitmek artıkça zor. Sürekli çıkan masraflar nedeni ile her yıl tatilini erteleyen kişiler amaçlarına tatil kredisi ile ulaşabilirler. Tek seferde tüm tatil bütçesini bankadan çeken kişiler, ödemelerini aylık taksitlerle ödeyecekleri için tatil kredisinin kesinlikle AVANTAJLI olduğunu söyleyebiliriz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.