Tehlikeli Bir Geziyi Doruklarına Kadar Yaşayabileceğiniz 7 Yer

Bazen sıradan tatil yapmak istemezsiniz. Deniz & kum, kış sporları, kültürel geziler veya termal tatilinden sıkılan kişiler tercihlerini biraz aksiyon ve tehlikeden yana kullanmak isteyebilir. Bazı tatil bölgeleri tüm gizem ve ihtişamını sahip oldukları tehlikeli özelliklere borçlu olabilir. Bu yazımız içerisinde sizlere tehlikeli bir turistik geziyi doruklarınıza kadar yaşayabileceğiniz yerler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Fukuşima- Nükleer Turizm

2011 yılında meydana gelen Fukuşima nükleer santral patlamasının yaşandığı bölge geçtiğimiz yıllarda turizme kazandırılmıştır. Bildiğiniz üzere Çernobil’de de buna benzer bir nükleer santral kazası meydana geldi. Bununla ilgili bilgiyi Çernobil bölümünde zaten dile getirdik. Çernobil’in turizme kazandırıldığını gören Japonlar Fukuşima’nın da ziyarete açılması gerektiğini düşünmüşler.

Afet bölgesi üzerine geziler düzenleyen Japonlar hem yerli hem de yabancı turistlere nükleer felaketin sonuçlarını gösteriyor. Aynı zamanda gelecek nesillere de güzel bir ders veren Japonlar bu bölgeye olabildiğince önem vermeye çalışıyor. Bölgede hala nükleer kalıntılar olduğundan dolayı ziyaretin oldukça fazla tehlike içerdiğini söyleyebiliriz.

Çernobil- Nükleer Turizm

Ukrayna’nın Çernobil bölgesinde dünyanın en büyük nükleer felaketi meydana geldi. 26 Nisan 1986 günü Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nin 4. Reaktöründe meydana gelen patlama tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Oldukça uzun süren soğutma çalışmalarına rağmen milyonlarca kişi hayatını kaybetmiştir. Bugün patlamanın üzerinden 34 yıl geçmiş olsa da bölgedeki nükleer etkinin devam ettiğini söyleyebiliriz. 50,000 nüfusu bulunan Pripyat kasabası bir anda boşaltılmış, Çernobil adeta hayalet bir şehir haline gelmiştir.

Tehlikeli bir turistik gezi hayal ediyorsanız Çernobil’e gidebilirsiniz. Çernobil gezisi için elbette bazı kurallar ve kısıtlamalar bulunuyor. Bölgeye bireysel giriş tamamen yasaktır. Ziyaretçiler Çernobil’e düzenlenen turlarla içeri alınmaktadır. Ziyaretiniz boyunca asla yere oturmak, çantaları yere bırakmak, açık alanda su içmenin, yemek yemek yemenin yasak olduğunu göreceksiniz. Nükleer etkinin devam ettiği bu bölgede sadece belirlenmiş alanlarda su içip yemek yiyebilirsiniz.

Henn na Hotel- Robotların Yönettiği Kıyamet Oteli

2015 yılında açılan Henn na Hotel dünya üzerindeki en sıra dışı konaklama merkezidir. Otelin girişinde dinozor bir robot sizi karşılamaktadır. Bu otel içerisinde A’dan Z’ye tüm çalışanlar robotlardan oluşmaktadır. Bu teknoloji için iyi bir şey olarak gösterilebilir. Ancak birçok Japon bu otelin kıyamet oteli olduğunu düşünüyor. Belirli bir süreden sonra otel oldukça ürkütücü olabiliyor.

Aokigahara Ormanı

Tehlikeli bir turistik gezi mi yapmak istiyorsunuz? O halde sizleri Japonya’da bulunan Aokigahara Ormanlarına davet edebiliriz. Fuji Dağı’nın hemen yanı başında olan bu ormanların çok özel bir özelliği bulunuyor. Aokigahara Ormanları içerisinde yaşayan bedenlerden ziyade ölü ruhlar bulunuyor. Hayattan bir beklentisi kalmamış Japonlar buraya gelerek intihar ediyor. Orman içerisinden her gün onlarca intihar etmiş beden toplanıyor.

Hashima Adası

Japonların dahi unutmuş olduğu Hashima Adası son zamanlarda gezginlerin yeni gözdesi oldu. Bir zamanlar burada 5,000 üzerinde insan yaşıyordu. 1890 yılında burada kömür madeni keşfedilmişti. Madenin açılması ile beraber bu küçücük ada üzerine bir medeniyet inşa edildi. Ancak; 1970’li yıllarda meydana gelen nükleer felaketler bu adanın da boşaltılmasına neden olmuştur. Günümüzde adaya giden kişiler terk edilmiş bir şehir ile karşı karşıya gelmektedir.

Biletall.com’dan Japonya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Littledean Jail Müzesi

İngiltere’nin batısında bulunan Littledean Köyünde yer alan bu müze tehlikeli turistik geziniz için oldukça uygundur. Littledean Jail Müzesi geçmişte hapishane idi. Hapishanenin kapanması ile beraber bu bölgeye müze oluşturulmasına karar verilmiştir. Müze “Suç Müzesi” olarak adlandırılmakta olup içerisinde suçlu insanların kıyafetleri, araç ve gereçleri sergileniyor. Bununla beraber insanların suç işlerken kullandığı gerçek malzemeler de müze içerisinde sergileniyor.

The War and Peace Revival

Tehlikeli turistik gezi yaşayabileceğiniz bir diğer yer The War and Peace Revival gösterisidir. Dünya üzerindeki en büyük askeri araç gösterisi olan bu etkinlik her yıl temmuz ayı içerisinde düzenlenmektedir. Zırhlı personel taşıyıcıları başta olmak üzere canlanma, zırhlı araçlar, amfibi araçlar, motosiklet, hafif ve orta askeri araçlardan oluşan 4000 parça askeri araçlar muhteşem gösterilere imza atmaktadırlar. Bazen gösteriler sırasında tehlikeli anlar elbette ortaya çıkabiliyor.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://www.hagerty.com/media/events/the-war-and-peace-revival-is-pebble-beach-for-military-vehicles
  • https://www.hurriyet.com.tr/seyahat/galeri-japonyanin-ilginc-hayalet-sehri-40582351/2
  • https://www.flickr.com/photos/25155582@N07/6952694901
  • https://www.turizmgunlugu.com/2018/03/31/japonyadaki-harikalar-diyarinda-tum-calisanlari-robot-olan-sira-disi-bir-otel
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.