Ucuza Tatil Yapmak Hala Mümkün Mü? Bu İpuçlarıyla Mümkün

Günümüzde her şey çok pahalı gibi gelse de ucuza tatil yapmak her şeye rağmen hayal değil. Doğru bir planlama ve bu ipuçlarıyla son derece mümkün. Bugünkü blog yazımızda size bu hayalin gerçekleşmesi için birkaç ipucu vereceğiz. Hadi gelin bu ipuçlarını birlikte inceleyelim!

Bilet Almayı Son Güne/Haftaya Bırakmayın

Bu ipuçlarından ilki ve en önemlilerinden biri bilet almayı son güne/haftaya bırakmamanızdır. Bu durum özellikle uçak ile seyahat edecekler için son derece önemlidir. Yurtdışı seyahati planlıyorsanız da aylar öncesinden bilet almanız size en az 2-3 kat daha ucuza bilet bulma şansı sunacaktır.

En Ucuz Bileti, Kıyaslayarak Satın Alın

En ucuz bileti bulmak için https://www.biletall.com/ üzerinden istediğiniz taşıtla tüm seferleri kıyaslayarak bütçenize en uygun bileti bulabilirsiniz. Biletall onlarca firmayı sizler için kıyaslayarak size en uygun bileti bulmanızı birkaç saniye içerisinde sağlayacaktır. Bu kıyaslama size %50’ye kadar daha ucuz bilet bulmanıza imkan tanımaktadır. Buradan elde edeceğiniz karı şehir içi yolculuklarda kullanabilirsiniz. Bu size ciddi bir kazanç sağlayacaktır.

5 Yıldızlı Otel Şart Değil! Hijyeninden Emin Olduğunuz Pansiyonları Tercih Edin

Konforunuzdan biraz kısarak otel yerine pansiyon tercih etmeniz size ciddi kazanç sağlayacaktır. Eğer gerçekten gezmek için seyahat ediyorsanız kalacak yer için çokta fazla bir bütçe ayırmanıza gerek yok. 4-5 yıldızlı oteller yerine hijyeninden emin olduğunuz pansiyonları tercih etmeniz de size en az %50 kar elde ettirecektir.

Erken Rezervasyon Yapın

Kalacağınız yerde erken rezervasyon yaptırmak yine size yarı yarıya kazanç sağlayacaktır. Birçok otelin, hotelin veya pansiyonun erken kayıt avantajı kampanyaları olmaktadır. Bunların takipçisi olarak oldukça kolay yer ayırtabilir ve bütçenizi sarsmayacak bir ücretle kalacak yerinizi ayarlayabilirsiniz. Yoğunluk durumuna göre aylar öncesinden değil birkaç hafta öncesinden yer ayırtmanızın bile size birçok getirisi olacaktır. Plansız ve geç rezervasyonlarda hem fahiş fiyatlar teklif edilmekte hem kaliteliden ödün verilmektedir bunu unutmayın.

Hangi Restoranlarda Yiyip İçeceğinizi Önceden Planlayın

Gelelim nerede yiyip içeceğimize. Seyahat edeceğiniz yerlerde de yiyip içeceğiniz restoranların kıyaslamasını yapmalısınız. Hem o yere özgü yemekleri tatmalı hem de kaliteli yerlerden yemelisiniz. Yiyip içerken istenmeyen bir durumla karşılaşarak tatilinizin mahvolmasını istemezsiniz değil mi? Ayrıca bazı restoranlar ucuza tatil yapmak isteyenler için gerçekten pahalı ve lükse kaçmaktadır bu yüzden önceden araştırmanızı yapmanız oldukça önemli.

Tatil Paketlerini ve Diğer Fırsatları Araştırın

Tatil paketleri gibi kolaylıklar hem size çok vakit kazandırır hem de zaten araştıracağınız ve karar vereceğiniz yerleri sizin için karar vermelerinin rahatlığıyla stressiz ve bütçenize uygun bir tatil yapmanızı sağlar. Tatil paketlerinin de bütçeye göre ucuzu ve pahalıları vardır. Ucuza tatil yapmak isteyenler için tatil paketleri ve turlar gibi diğer fırsatlar sizi büyük zahmetten kurtaracaktır.

Resmi Tatil Günlerine Dikkat Edin

Resmi tatil günlerinde insanlar oldukça yoğun bir şekilde tatil kaçamağı yaptığı için fiyatlar karaborsa misali artmaktadır. Eğer siz yine de tatil kaçağı yapmak istiyorsanız işinizi son dakikaya bırakmayıp takviminizi karşınıza alın ve resmi tatil günlerini detaylı bir şekilde araştırın ve yukarıda bahsettiğimiz tüm ipuçları için aylar öncesinden planınızı yapın böylece hem fiyatlardan etkilenmeyeceksiniz hem de ucuza tatil yapmanın keyfini çıkaracaksınız.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.