Türkiye’de Şehirlerarası Yolculuklarda En Fazla Tercih Edilen 5 Otobüs Modeli

Günümüzde en çok tercih edilen yolculuk çeşitlerinden olan biri hatta birincisi otobüs ile gerçekleştirilen yolculuklardır. Özellikle de uzak mesafelere gidecek olan yolcular tarafından, uçaktan çok daha uygun maliyetli olması sebebi ile oldukça fazla tercih edilmektedir. Bu sebeple yolcular otobüs firması seçimlerinde, yolculuk edecekleri otobüsün de özelliklerine dikkat ederler. Oldukça gelişen teknolojiden artık otobüsler de yararlanıyor. Yolcular da en rahat edebilecekleri ve konforlu olan otobüsü tercih ediyor doğal olarak. İşte bu yüzden otobüs firmaları, yolcuların istekleri doğrultusunda araçlarını seçmektedir.

Ülkemizde firmalar araç seçimi yaparken pek çok şeyi göz önünde bulundururlar. Otobüsün hangi şehirlere çalışacağı en önemli hususlardan biridir. Çünkü Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı şehirlerinde yolların engebeliği ve genişliği de farklıdır.

1. Tourismo

tourismo

Türkiye’de en çok kullanılan otobüs modelinden biri Tourismo’dur. Mercedes-Benz’e ait olan bu otobüs modeli, özellikle doğu illerinde tercih edilmektedir. 1994 yılından bugüne, 22 yılda 22.000 adet gibi büyük bir satış rakamına ulaşan Mercedes-Benz’in Tourismo ailesi 2008 yılında ilk kez aştığı 1.000 adetlik satış rakamını, 2015 yılında ise 2.042 adetle en yükseğe ulaştırmıştır. Türkiye, 2015’de modelin en çok satıldığı ülke olmuştur. Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere ise Türkiye’yi izliyor. Bu 5 ülkede toplam 1425 Tourismo satılmıştır. Diğer satışlar ise deyim yerinde ise dünyanın dört bir köşesine dağılmış durumdadır. Kalitesi ve sunduğu iyi konfor ile hem yolcular hem de firmalar tarafından çok tercih edilen bir otobüs modelidir.

2. Travego

travego

Diğer bir tercih edilen otobüs modeli ise Travego’dur. Travego da tıpkı Tourismo gibi Mercedes-Benz’in bir modelidir. Travego ailesi de gün geçtikçe güçlenen ve gelişen bir ailedir. Travego da konforu ve gittikçe artan şık görüntüsü ile hem firmaların hem de yolcuların tercih ettiği bir modeldir.

3. Setra

setra

Ülkemizde en yaygın olarak tercih edilen ve kullanılan 3.otobüs modeli ise Setra’dır. Hatta son zamanlarda Travego gibi araçları dahi gerisinde bırakmış, onlardan çok daha fazla talep almıştır. Gülaras, Kamil Koç ve Metro gibi firmalar tarafından çok fazla tercih edilen Setra, gün geçtikçe daha da talep almaktadır. Konforlu ve rahat ulaşımı sayesinde özellikle yolcuların vazgeçilmez otobüslerinden biri haline gelmiştir.

4. Man

man-otobus

Otobüs yolculuklarını rahat geçirmek isteyen yolcuların ve firmaların en çok tercih ettiği otobüslerden 4. İse Man’dır. Man, yollarda en çok gördüğümüz otobüs modellerinden biridir. Man otobüs modelini Pamukkale Turizm gibi büyük firmalarda görebilmekteyiz. Diğer otobüs modellerinde olduğu gibi elbette Man’ın da tercih edilmesinin sebebindeki en önemli faktör konfor.

5. Neoplan

Neoplan otobüs

Türkiye’de şehirlerarası yolculuklarda en fazla tercih edilen otobüs modellerinden sonuncusu ise Neoplan’dır. Neoplan ailesi de sürekli kendini yenilemektedir. Teknolojiye hızlı bir şekilde ayak uyduran Neoplan ailesi, yolculara ve firmalara istediklerini veriyor. Man kullanan firmalar Pamukkale, Ulusoy gibi genellikle Neoplan model otobüs de tercih etmektedirler.

Otobüs yolculuğunuza çıkmadan önce siz de firmanız ile irtibata geçebilir ve otobüs modelleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Rahat, konforlu ve güvenli bir yolculuk için otobüs modelleri büyük önem arz ediyor. Yolculuk yapmayı düşündüğünüz firmadan bilet almadan önce otobüslerinin içini gezmenizi önermekteyiz. Bu sayede otobüsü yakından görebilir, yolculuğunuz için ideal olup olmadığını anlayabilirsiniz. Otobüs yolculukları uzun yolculuklardır. Bu sebeple size sağlanabilecek en yüksek güven ve en yüksek konfor sağlanmak zorundadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.