Üniversite Yıllarında Mutlaka Yapmanız Gereken 10 Aktivite

Üniversite yılları aslında okul hayatının en güzel yıllarıdır. Yani okul hayatınız bitmek üzeredir ama daha tam bitmemiştir. Ve iş hayatına da atılacaksınızdır ama tam iş hayatına giremezsiniz. Bunun için üniversite yıllarınızın kıymetini bilip değerlendirmeniz oldukça önemlidir. Peki, bunun için ne yapmanız gerekir? İşte üniversite hayatınızın kıymetini bilmenize yardımcı olacak birkaç öneri…

soyleyis-konferans

Üniversite Yıllarında Mutlaka Yapmanız Gereken 10 Aktivite

1. İlginizi Çeken Seminer ve Söyleşilere Katılın

Üniversiteler öğrencilerin eğitimlerine katkıları olması, ufukları genişletmeleri ve çalışma hayatına adım atmış olan kişilerin sahip oldukları başarı hikâyelerini dinlemeleri için seminer ve söyleşiler düzenlerler. Bu sayede öğrencilerinin sahip olduğu değerlere yeni değerler eklemiş olurlar. Bu tür etkinliklere katılmayı ihmâl etmeyin.

 

2. Arkadaşlarınızla Doğa Keşfine Çıkın

Arkadaşlarla ormanda kamp kurmak ve doğa tatili yapmak… Kimseye bağımlı olmadan kendi ayaklarınız üstünde durabileceğinizi gösterebileceğiniz farklı bir deneyim olacaktır. Çalışmaya başladığınız zaman doğa tatili yapmak isteseniz bile iş hayatınızın yoğun temposundan doğru düzgün fırsat bulma imkânınız olmayacaktır.

radyo-programlari

3. Radyo Programlarına Katılın ya da Radyo Programları Düzenleyin

 Toplum karşısında ya da insanlara karşı nasıl hitap edilmesi gerektiği konusuna önem vererek radyo programlarına katılmaya özen gösterin. Çünkü radyo programlarında yaptığınız alıştırmalar hitabet yeteneğinizin düzelip daha iyi ve daha etkili olmasına yardımcı olacaktır.

Öğrenciler İçin En Ucuz Otobüs Biletleri Biletall.com’da »

4. Üniversitenin Düzenlediği Partilere Katılın

Farklı bölümlerden kişileri tanımak ve onlarla kaynaşmak için mutlaka okulunuzun düzenlediği partilere katılın. Gerekirse bu tür partilerin düzenleneceğini öğrendiğiniz zaman organizasyonun içine dâhil olmaya özen gösterin. Bu sayede arkadaş çevreniz de genişlemiş olur.

Bungee-Jumping

5. Adrenalini Yüksek Sporlardan En Az Bir Tanesini Deneyin

Bungee Jumping, Yamaç Paraşütü, Yelken Kanat ve Rafting gibi adrenalininizi yükseltecek sporları yapmak için kendinize zaman ayırın. Bu sporları yapmak için bir özgüven ve cesaret yeterli. Kendinizin ve neler yapabileceğinizin farkına varın. Üniversite hayatınız bu tür sporları denemeniz için en güzel ortam.

 

6. Farklı Şehirlere Geziler Düzenleyin ve Yaşadığınız Şehri Keşfedin

Okuduğunuz üniversiteye yakın şehirlere arkadaşlarınızla birlikte geziler düzenleyin. İster yurtiçinde isterseniz de yurt dışında üniversite okuyun, okuduğunuz şehre yakın yerlerde bulunan diğer şehirlere gitme imkânı yakalayın. Bu şekilde hem bir hafta sonu tatilinizi değerlendirmiş olacak hem de farklı kültür ve insanlar tanımış, farklı yemekler tatmış olacaksınız. Ayrıca bulunduğunuz şehre ait tarihi eserleri de keşfetmeyi unutmayın. Okuduğunuz şehri de mutlaka tanıyın.

 

7. Erasmus ile Yurt Dışında Bir Okula Gitmeyi Tercih Edin

Bu sayede yurt dışında farklı bir ülke, okul ve arkadaş ortamı görerek, kültürünüzü geliştirmiş olursunuz. İster eğlenin, ister gezin, isterseniz de okula gidin. Ne isterseniz onu yapabilirsiniz. Çünkü bu zaman da üniversite hayatınızın en güzel zamanı olacaktır.

universite-ogrencileri

8. Topluluk Önünde Sunum Yapın

Üniversite yaşantınızdan sonra iş hayatına atıldığınız zaman siz de seminerlere katılacak ve her daim topluluk önünde konuşacaksınız. Bu yüzden üniversite yaşantınız boyunca mümkün olduğu kadar çeşitli projelerin içerisinde konuşmacı olarak yer alın ve yaptığınız çalışmalara bu projelerde sunum olarak yer verin.

Öğrenciler İçin En Ucuz Otobüs Biletleri Biletall.com’da »

9. Kariyer Fuarlarına Katılın

Üniversiteden sonra iş hayatına atılacaksınız. İleride yapacağınız ya da yapmayı düşündüğünüz meslek ile ilgili işi bilen birinden bilgi almak o konuda karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Bunun için ileride hangi mesleği yapacağınıza karar vermek adına üniversitenizin düzenlediği ya da arkadaşlarınızla araştırıp bulduğunuz kariyer fuarlarına katılın.

 

10. Üniversitenin Topluluklarına Katılın

Ancak bu tür topluluklara sadece üye olduğunuz için katılmayın. Toplulukların yaptıkları takım çalışmalarına da katılın ve bu topluluklarda aktif olarak görev almaktan çekinmeyin. Bu sayede sorumluluğunuz artacak ve takım çalışmasının anlamını daha iyi kavramış olacaksınız.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.