Ünlü Filmlerin Çekildiği Ünlü Lokasyonlar

Gişede milyonlarca kişi tarafından izlenen filmlerin çekildiği yerleri hiç merak ettiniz mi? Günümüzde birçok kişi filmlerin çekildiği mekanlar konusunda büyük araştırmalara girip o bölgelerde fotoğraf çekinmek istiyor. Özellikle Amerikan filmlerin çekildiği ünlü yer konusunda araştırma yapan kişiler için güzel bir liste oluşturmaya çalıştık. Bu yazımız içerisinde sizlere ünlü filmlerin çekildiği ünlü lokasyonlar listesi oluşturmaya çalıştık.

Amelie – Cafe des 2 Moulins, (Paris, France)

2001 yılında vizyona giren Amelia filmini milyonlarca kişi izlemiştir. O muhteşem piyano melodilerini sizler de benim gibi hatırlıyor musunuz? Filmin konusu kadar çekiminin yapıldığı mekanlar da dikkat çekici idi. Filmin çekimlerinde kullanılan yapılardan birisi de Paris’de bulunan Cafe des 2 Moulins’dir. Küçük masalardan oluşan bir bar olan bu cafe, günümüzde hala film severler tarafından ziyaret ediliyor.

Siyah Giyen Adamlar – Grand Central Station, (New York, New York)

Siyah Giyen Adamlar filminin ilki 1997 yılında çekilmiştir. Serinin son filmi 2019 yılında çekilmiş olsa da bazı bölümlerdeki mekanlar izleyicilerin aklından asla çıkmamaktadır. Örneğin filmdeki gar sahneleri ABD’nin New York eyaletindeki Grand Central Station’da çekilmiştir. Günümüzde müze olarak kullanılan yapının birçok bölümüne giriş tamamen ücretsizdir.

Rocky – Art Museum Steps, (Philadelphia, Pennsylvania)

Pes etmek yok Rocky! Rocky film serisini izleyen kişiler, bu filmin birçok sahnesini ezbere biliyordur. Hatırlıyor musunuz Rocky’nin sürekli antrenman yaptığı bir merdiven vardı. 72 basamaktan oluşan bu merdivenler ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki Art Museum Steps’de çekilmiştir. Film sonrası basamaklar Rocky Steps olarak adlandırılmıştır.

Harry Potter Serisi – Christ Church Cathedral, (Oxford, England)

Film lokasyonu içerisinde en çok ziyaret alan bölgenin Christ Chruch Catedral olduğunu söyleyebiliriz. Harry Potter film serisinde Hogwarts Cadıcılık ve Büyücük okulu olarak kullanılan bu katedral, İngiltere’nin en çok ziyaret edilen bölgelerinden birisi haline gelmiştir. Yapının 1040 yılında yapıldığını düşünürsek oldukça tarihi bir yapı olduğunu da söyleyebiliriz.

Jurassic Park – Hanapepe Valley, (Kauai, Hawaii)

Jurassic Park filmini izlediyseniz yemyeşil bir doğa, bakir bir coğrafyanın izleyiciler sunulduğunu göreceksiniz. Birçok kişi için bu görüntüler bilgisayar ortamında yapılmıştır. Ancak; film tamamen doğal, yeşilliğin ortasında çekilmiştir. Jurassic Park filminin çekildiği yeri görmek isteyen kişiler, Hawaii eyaletine bağlı Kauai şehrindeki Hanapepe Valley’e uğramaları gerekiyor. Vadinin manzarası bu dünyadan farklı bir yerde olduğunuzu size hissettiriyor.

La La Land – The Harbor Freeway, (Los Angeles, California)

2016 yılında vizyona giren Aşıklar Şehri filmini elbette izlemişsinizdir. Filmin çekim yapıldığı yeri hiç merak ettiniz mi? Amerikan filmlerinin çekildiği ünlü yer listemize giren bu film Interstate 110 karayolunda çekilmiştir. California ile Los Angeles arasını birbirine bağlayan bir otoyol olan The Harbor Freeway, film çekimleri sırasında özel olarak kapatılarak film için hazırlanmıştır.

Oceans 8 – The Metropolitan Museum of Art, (New York)

2018 yılında yayımlanan Oceans 8 filmi, komedi ile soygunu bir araya getiren oldukça kaliteli bir yapımdır. Film sonrasında birçok kişi filmin çekildiği yeri merak etmektedir. Film; ABD’de bulunan Metropolitan Sanat Müzesinde çekilmiştir. New York Central Park’ın hemen yan tarafında yer alan müze dünyanın en önemli ve en büyük müzelerinden birisidir.

Psycho – Bates Motel, (Universal City, California)

1960 yılında yayımlanan Psycho ve 2013 yılında yayımlanan Bates Motel dizisi aynı yerde çekilmiştir. Filmlerin çekildiği mekanlar listesini merak edenler için bunları da sizlere sunmaya çalışacağız. Psycho ve Bates Motel yapımları Los Angeles Country’nin yakınlarında bulunan San Fernando Vadisindeki Universal City’de çekilmiştir. Universal yapım şirketine ait olan bu bölgede onlarca, yüzlerce dizi ve film çekilmiştir.

The Social Network – Boston University Wheelock College,  (Boston, Massachusetts)

2010 yılında vizyona giren The Social Network filmi birçok kişi üzerinde derin etkiler meydana getirmiştir. Filmin konusu da çekildiği yer de merak edilmektedir. Film; 1888 yılında eğitim ve öğretime açılan Boston Üniversitesi Fenway Kampüsü içerisinde çekilmiştir. Özel izinler alınarak çekilerek filmden hala özel izler bulabilmek mümkündür.

Evde Tek Başına – The McCallister home,  (Winnetka, Illinois)

Evde tek başına serisini eminiz ki izlemişsinizdir. Film çekimleri üzerinden 30 yıl kadar geçmiş olsa da yeni nesil tarafından sürekli güncel tutulduğu için filmin çekildiği yer çokça merak ediliyor. Filmlerin çekildiği yerler konusunda araştırma yapıyorsanız sizlere bu filmin çekildiği yeri de belirtelim; ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Winnetka şehrinde bulunan The McCallister evi filmin çekildiği yerdir. Yapı biraz eski olsa da hala ziyaret edilmektedir.

Ghostbusters – Hook & Ladder Company 8 Firehouse,  (New York)

Hayalet avcıların üssünü görmek istemez misiniz? New York merkezde bulunan bu yapı aslında News York City itfaiye istasyon binasıdır. Film sonrasında film hayranları tarafından aşırı bir şekilde ziyaret edilen yapıyı görmek sizleri de mutlu edecektir.

Iron Man 2 – Randy’s Donuts, (Los Angeles, California)

Marvel’ın en çok ilgi gören süper kahramanlarından birisi de Iron Man’dır. Dünya üzerinde milyonlarca kişinin izlediği bu film Güney Kalifornia’da bulunan Randy’s Donuts’da çekilmiştir. Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nın çok yakınında olan bu merkez, film sonrasında müze haline gelmiştir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.