Vize Gerekmeden Ziyaret Edebileceğiniz 10 Ülke | Infografik

Yurtdışı seyahatlerinin en can sıkıcı noktası elbette ki önce para sonra vize sıkıntısıdır. Ancak bizi bu sıkıntıya sokmayıp, vize istemeden gezebileceğimiz ülkeler de mevcuttur. Bizler de bu ülkeleri sizler için araştırıp, bulduk. Vize gerekmede rahatça gezebileceğiniz ülkeler listemiz sizlerle.

Bosna-Hersek

Başkenti Saraybosna olan Bosna-Hersek, vize gerekmeden ziyaret edebileceğiniz Avrupa ülkelerinden birisidir. Türkiye ile köklü bir geçmişi olduğu için cami, köprü gibi benzer mimari yapılar görebileceğiniz bir ülkedir. Görülmeye değer birçok köşesi olan bu ülkede, yılın 6 ayının 3 ayını vizesiz geçirebilirsiniz. Daha uzun kalmak istediğinizde ise oturma izni almanız gerekmektedir.

Brezilya

Güney Amerika kıtasının en büyük ve kalabalık ülkesi olan Brezilya, Türkiye için vize gerekmeden seyahat edilebilecek ülkeler arasındadır. Vizesiz girebilmek için yıl içerisinde 90 günü geçirmeme koşulu vardır. Dünyaca ünlü İsa heykelinin de bulunduğu, kumsallarıyla bilinen ülkede gezip görülecek çok yer var.

Fas

Kuzey Afrika’da bulunmaktadır. Türkiye ile anlaşmalı olan Fas’a en fazla 90 güne kadar kalmak koşulu ile vizesiz girmek mümkündür. Yalnızca ülke giriş ve çıkışında, formların eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması önem arz etmektedir. Fas’a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi Marakeş’ te bulunan ünlü bir meydandır. Bu meydanda, satıcıları, falcıları, geleneksel dansçıları, yılan ve maymun gibi hayvan oynatıcıları ve daha nicesini görmeniz mümkündür.

Güney Kore

Başkenti Seul olan Doğu Asya’da bir ülkedir. Türkiye ile sıcak ilişki içerisinde olan Güney Kore’ye vizesiz girmek ve 90 gün boyunca kalmak mümkündür. Her mevsim güzel olan bu ülke, sanata ve müziğe oldukça önem vermektedir. İhtişamlı tapınaklar, saraylar ve kulelerle mutlaka seyahat edilmesi gereken ülkelerden birisidir.

Gürcistan

Başkenti Tiflis olan Gürcistan, bir Güney Kafkasya ülkesidir. Aynı zamanda Karadeniz’in doğu kıyısında bulunup Türkiye ile komşu ülkedir. Komşu ülke olmanın avantajı ile ülkeye girmek için vize gerekmemektedir. Hatta pasaporta dahi gerek olmadan kimlik ile giriş yapılabilir. Ülkede, vizesiz 90 güne kadar kalınabilir. Ünlü şehir Batum’u, kumsallarını, dağlarını ve ülkenin diğer doğal güzelliklerini vizesiz gezip görmek mümkündür.

KKTC

Akdeniz’deki Kıbrıs adasında yer almaktadır. Türkiye dışında başka herhangi bir ülke tarafından varlığı tanınmayan KKTC’ye 90 gün süreyle vizesiz girmek mümkündür. Vizesiz seyahat edilebilecek en yakın ülkelerden birisidir. Başkenti Lefkoşa, en turistik liman şehri Girne ve diğer doğal güzellikleri ile seyahat edilmesi gereken yerlerden birisidir.

Makedonya Cumhuriyeti

Güney Avrupa’da bulunan bir Balkan ülkesidir. Türk turistlerin tatil için en çok tercih ettiği ülkelerden birisidir. Bunda ülkeye girişte vize zorunluluğunun olmamasının payı büyüktür. 90 güne kadar vizesiz seyahat edilebilir. Tatil için yaz aylarının olduğu en uygun zaman olduğu bu güzel ülkede Ohri gölü, Üsküp kalesi gibi gezilecek çok güzel yerler bulunmaktadır.

Rusya

Kuzey Avrasya’da bulunan bir ülkedir. Türkiye ile Rusya arasında 30 günü aşmamak şartı ile karşılıklı olarak vizesiz seyahat etme hakkı kararlaştırılmıştır. T.C’ ye ait yeşil ve gri pasaport taşıyan kişiler ülkeye 30 gün süreyle vizesiz giriş yapabilmektedirler. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Moskova’yı ve diğer güzellikleri vizeye gerek duymadan görmek mümkündür.

Sri Lanka

Güney Asya’da, Hint okyanusunda bulunan bir ada ülkesidir. Türkiye’den Sri Lanka’ya 30 güne kadar olmak şartıyla turistik amaçlı seyahat edilebilmektedir. Ülke vize istemesine rağmen büyük kolaylık sunmaktadır. Vizeleri ülkeye girişte sınır kapılarından veya internet üzerinden online almak mümkündür.

Ukrayna

Doğu Avrupa’da bir ülke olan Ukrayna’nın başkenti Kiev’dir. Avrupa’nın en önemli kültür kentlerinden biri olan Kiev’de yıl boyunca birçok festival ve etkinlik yapılmaktadır. Kalış süresinin, son 180 gün içerisinde toplam 90 günü geçmemesi şartı ile vize gerekmeden pasaport veya yeni T.C kimlik kartı ile ülkeye giriş yapmak mümkündür. Tarihi yapılar, müzeler, sanat galerileri ve nice güzellikleri ile vizesiz seyahat etme şansını kaçırmamak gerek.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.