Yılbaşı Tatili Kaç Gün? Yılbaşı Tatili Hangi Güne Denk Geliyor? Yılbaşında Gidilebilecek Yerler?

2022 yılına gireceğimiz yılbaşına sayılı günler kaldı. Herkes bu sene yılbaşında sevdikleriyle olabilmek için planlar yapıyor. Tatili dört gözle bekleyen öğrenciler ve çalışanlar bu sene yılbaşının hangi güne denk geldiğini ve kaç gün tatil olduğunu merak ediyorlar. Peki yılbaşı tatili kaç gün? Yılbaşı tatili hangi güne denk geliyor? Yılbaşı tatili nasıl değerlendirilebilir?…

Yılbaşı Tatili Hangi Güne Denk Geliyor?

2022 yılbaşına çok az bir zaman kaldı. Bu sene yılbaşı tatilini hafta sonuyla birleştirmek isteyenler yılbaşı tatilinin hangi güne denk geldiğini merak ediyor. Bu yıl 1 Ocak yılbaşı tatili cumartesi gününe denk geliyor. Haftasonu tatiline denk gelen yılbaşı tatilinizi Pazar günüyle birleştirebilir, böylece 2 günlük ne kısa bir tatil geçirebilirsiniz.

Yılbaşı Tatili Kaç Gün?

Bu sene yılbaşı tatili cumartesi gününe denk geliyor. Tatilin hafta sonuna denk gelmesinden dolayı sadece 1 Ocak Cumartesi ve 2 Ocak Pazar günü tatildir.

Yılbaşı Tatili Nasıl Değerlendirilebilir?

Bu sene hafta sonuna yani cumartesi gününe denk gelen yılbaşı tatili çalışanlar ve öğrenciler için güzel bir nefes alma fırsatı olacaktır. Bu ufak arayı değerlendirmek isteyenler, dünyanın en görkemli yılbaşı kutlamalarının yapıldığı yerlerini merak edenler blog yazımızı okuyabilir, Biletall.com’u ziyaret ederek biletlerini alabilir, bu görkemli kutlamalara katılabilirler.

Yılbaşında Gidilebileceğiniz Yerler?

1. İstanbul

Türkiye’de bu yılda her yıl olduğu gibi yılbaşı eğlencelerinin merkezi İstanbul, İstanbul’da ise Taksim meydanı olacak. İstanbul’un güzel estetiği ve birçok kültürü bir arada bulunduran yapısı sayesinde nasıl eğlenmek istiyorsanız ona uygun bir eğlence bulabilirsiniz. Taksim meydanında binlerce insanla beraber yeni yıla girebilir, eğlence mekanlarına gidebilir veya İstanbul Boğazı manzaralı akşam yemeği yiyebilirsiniz.

2. Ankara

Ankara’nın kışı bir başka olur. Ankara’da yılbaşı eğlencelerinin ilk adresi kentin en merkezi noktası olan Kızılay’dır. Ankara’da yılbaşında gidebileceğiniz tek yer Kızılay değil, Tunalı Hilmi Caddesinde yürüyüp kestane yiyerek ve kar manzarası denince akla ilk gelen yer olan Kuğulu Park’ta manzarayı izleyebilirsiniz.

3. Bursa

Yılbaşı tatili deyince akla kayak yapmak geliyor, kayak yapmak deyince de Türkiye’nin popüler kayak merkezleri arasında bulunan Uludağ geliyor. Uludağ kayak pistlerinin yanı sıra yılbaşı eğlenceleriyle de büyük ilgi görüyor. Bursa her yılbaşında Uludağ sayesinde yılbaşı tatili için en popüler yerlerden birisi olmaya devam ediyor. Sizlerde Bursa’ya giderek Uludağ’da yeni yıla kayak yaparak girebilirsiniz.

Biletall.com’dan Bursa’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

4. Antalya

Hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi olan Antalya, yılbaşı eğlencelerinin vazgeçilmezi birçok oteli içinde bulundurur. Bu oteller ünlü sanatçıların ve özel şov gruplarının sahne aldığı programlarıyla dikkat çekiyor. Sizlerde Antalya’nın gözde otellerinde gösterişli sahne şovlarını izleyerek yeni yıla girebilirsiniz.

5. İzmir

Türkiye’de eğlencenin bir başka adresi ise İzmir’dir. İzmir’in sıcak insanları sayesinde yabancılık çekmeden eğlenebilirsiniz. Eğlence mekanlarına giderek eğlenebileceğiniz gibi İzmir’de kordon boyunda yürüyebilirsiniz. Cumhuriyet Meydanı’nda birçok insanla beraber yeni yıla girebilirsiniz.

6. New York

Amerika Birleşik Devletleri’nin yılbaşı kutlama merkezi olan New York’ta her sene yüz binlerce insan bu özel günü beraber kutlamak için bir araya geliyor. Yılbaşı gecesi birbirinden ünlü şarkıcılar hayranlarıyla buluştuğu Times Meydanı’nda dev ekranlardan sonunda havai fişeklerin patladığı geri sayımı izleyebilirsiniz.

Biletall.com’dan Bursa’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

7. Edinburgh

İskoçların geleneksel yeni yıl festivali olan ”Hogmanay” hala yılbaşında  önemini korumaktadır. İskoçya’da yılbaşı günü olan Hogmanay Festivali’nde ateşler yakılır ve kötü ruhları uzak tutmak için elinde meşalelerle dolaşırlar. Ayrıca Hogmanay Yeni Yıl Festivali’nde ateş gösterileri, özel sokak tiyatroları ve yemek festivalleri de düzenlenir. Sizde yılbaşında değişik bir deneyim yaşamak isterseniz Edinburgh’a bekleriz.

Bu güzel yerleri görmek için Biletall.com’a girerek biletinizi alabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.