Yurtiçi Balayı Tatili İçin En İyi 5 Yer

Balayı tatili evlilik telaşı içinde atlanmaması gereken en az diğer hazırlıklar kadar önemli olan bir tatil. Çiftin birlikte anlaşarak karar verdiği, hayali olan bir yere gitmesi gerekiyor. Böylece evlilik telaşının ve yorgunluğunun atılması mümkün olabilir. Şimdiden mutluluklar diliyor ve listemize geçiyoruz.

 

Bu İçerikte Neler Var?

Bodrum

Türkiye’de balayı yapılabilecek alternatifler arasında yıl içerisinde çoğu çiftin tercih ettiği Bodrum, popülerliğini korumaya devam ediyor. Doğal güzellikleri, tarihi güzellikleri ve kalıntıları, muhteşem ötesi koyları, bölgeye has yemekleri ve masmavi çarşaf gibi denizi ile sadece ülkemizde değil yurt dışında da tercih edilen Bodrum, en önemli turizm merkezleri arasında. Hem balayı tatilini en iyi şekilde değerlendirmek, hem de denizin tadını doyasıya çıkarmak isteyen çiftler için çok iyi bir seçenek. Balayı çiftleri Bodrum’a tatile geldiklerinde dilerlerse masmavi koylarda dinlenip deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirler. Bunun yanı sıra yeni yerler keşfetme arzusu olanlar, Bodrum’da yer alan tarihi güzellikler için küçük bir gezi düzenleyebilirler. Akşamları Bodrum Kalesi manzaralı bir restoranda yemek yiyerek gün sonlandırılabilir. Bodrum her şeyiyle balayı çiftleri için özel olanaklar sunuyor.

En Ucuz Bodrum Otobüs Bileti Al >>

Marmaris

Muğla’nın tatil cennetlerinden biri olan Marmaris, tüm yıl olduğu gibi özellikle yaz dönemlerinde yerli ve yabancı birçok balayı çiftini ağırlamaktadır. Yurtiçi balayı tatili için kendilerine farklı bir alternatif arayan çiftler hiç düşünmeden Marmaris’i tercih edebilirler. Sahip olduğu birbirinden güzel Abdi Reis Koyu, Kızkumu, Ayın Koyu, Marmaris Boncuk Koyu, Bördübet, Kumlubük, Selimiye, Boncuk Koyu ve Turunç koyları ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakmayı başarmaktadır. Masmavi denizleri, tertemiz koyları ile hem denizin keyfini doyasıya çıkarmak hem de yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen kişiler için Marmaris çok iyi bir alternatiftir. Farklı tatil aktiviteleri, doğal güzellikleri, konaklama yerleri ile size unutulmaz bir tatil yaşatacağından emin olabilirsiniz.

Belek

Balayı çiftlerinin tercih edebileceği ve yıl içerisinde yerli ve yabancı birçok balayı çifti tarafından büyük ilgi gören Antalya-Belek tatil alternatifleri arasında değerlendirebilir. Dünya üzerinde balayı çiftlerinin tercih ettiği yerler açısından ilk 10 sıralamasına giren Belek, sahip olduğu şelaleleri, koyları, plajları, müzeleri, mağaraları, kanyonları ve otelleri bakımından önemli bir tatil merkezidir. Unutulmaz güzellikler barındıran Belek, balayı yapmaya gelen çiftler için hep güzellikle hatırlanacak kareler sunacak. Deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz aynı zamanda gün içerisinde farklı aktivitelere katılabileceğiniz Belek’te unutulmaz bir balayı tatili geçirebileceğinize emin olabilirsiniz. Belek her bütçeye hitap eden konaklama seçenekleriyle mutlaka araştırılması gereken bir destinasyon.

Çeşme

İzmir’in en gözde tatil yerleri arasında yerini alan Çeşme, özellikle yaz dönemi için balayı çiftlerine çok iyi bir alternatif olmaktadır. Sahip olduğu köyleri, plajları, koyları, doğal güzellikleri ve yüzlerce yıllık tarihi ile balayı tatilcileri için unutulmaz bir tatil yeri olma özelliği taşımaktadır. Çeşme’ye tatil yapmaya geldiğinizde burada gün içinde ve gün sonunda keyifli vakit geçirebileceğiniz ve kendinize zaman ayırabileceğiniz farklı birçok aktivite bulunmaktadır. Hem gezmek hem de eğlenmek isteyen kişiler için çok iyi bir alternatif olan Çeşme’de gezi sırasında birbirinden güzel doğa harikası ve tarihi güzellikler ile karşılaşmanız mümkündür. Gün içerisinde balayı çiftleri denize girip balayı çiftleri için özel olarak düzenlenen aktivitelere katılarak hem düğün yorgunluğunu üzerlerinden atabilirler hem de eğlenceye zaman ayırabilirler. Çeşme’deki konaklama hizmetleri herkesi bütçesine göre düzenlenmiş olup yarım pansiyon, tam pansiyon gibi oda-kahvaltı hizmetlerinin yer aldığı farklı hizmet seçenekleri bulunmaktadır. Hem gezip keşfetmeyi seven hem de gün boyu otel kampüsü içinde kalmayı tercih edenler için oldukça iyi bir alternatif olan Çeşme balayı çiftlerinin bekliyor.

Özdere

Ege’nin tam olarak keşfedilmemiş incileri arasında yer alan Özdere, balayı için gidilecek yerler arasında farklı bir rota. İzmir’in Menderes ilçesinde yer alan Özdere, Ege’nin masmavi suları ile kaplı bir bölge. Balayında denize doyasıya girmek, doyasıya eğlenmek ve keşfedilmemiş bu cennet mekânda tekne turu yapmak balayı çiftlerine çok iyi gelecektir. Tarifi mümkün olmayan koyları ve anlatılamayacak derecedeki güzellikleri ile balayı çiftlerini bekleyen Özdere, balayı çiftlerine evliliklerinin ilk anlarında güzel anılar sunacak.

En Ucuz İzmir Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.