Balayı Seyahati İçin 7 Tatil Destinasyonu

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte düğün sezonu yavaş yavaş başlıyor. Dünya evine giren, mutluluklarını ve aşklarını resmiyete döken çiftler, düğün öncesi ve düğün sonrası pek çok hazırlık için koşuşturma ve telaş içerisine girmektedir. Düğün öncesi yapılması gerekenlerin, düğün zamanına dek yetiştirilmesi gerekmektedir. Fakat bu durumun yanında çiftleri bir de düğün sonrasının heyecanı sarmakta. Dünya evine “Merhaba” diyecek olan çiftler, düğün telaşının stresini, yorgunluğunu atmak için balayı yeri bakmaya başlar. Balayı planları da dolayısıyla düğünden haftalar önce ve hatta aylar öncesinde başlar. Zaten düğün için onca işle uğraşan çiftler; vize, pasaport ve diğer işlerle oyalanmamak için yurtiçi balayı noktalarını tercih edebilir. Fakat balayı noktaları için karar vermenin zorluğu da oldukça fazladır. Siz erdiniz muradınıza, balayı seyahati için en ideal 7 tatil destinasyonunu da sizler için biz hazırladık.

1. Bodrum

Türk turizminin önemli bir bölgesi olan ve turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri olan Bodrum, tarihi kalıntılarıyla, doğal güzellikleriyle, kültürü ve kendine has olan yemekleriyle ve muazzam koylarıyla söz konusu durum için tercih edilebilecek en güzel ve ideal yerlerin başında gelir. Koylarda dinlenmek; denizin, güneşin, kumun yani kısacası doğanın zevkini çıkarmak isteyen; Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni, Bodrum Kalesi’ni, Zeki Müren Müzesi’ni ve Halikarnas Mozolesi’ni görmek isteyen çiftler için en ideal balayı destinasyonu Bodrum’dur.

Balayına gitmek isteyen her çiftin bütçesine göre otelleri ve mekânları barındıran Bodrum’da, oda-kahvaltı, tam pansiyon, her şey ve ultra her şey dâhil olmak üzere pek çok seçenek mevcuttur.

2. Uzungöl, Trabzon

Akdeniz ve Ege Bölgesi’ni balayında düşünmeyenler için, Trabzon Uzungöl tatili tavsiye edilmektedir. Karadeniz’in gözde tatil ve balayı mekânlarından biri olan Uzungöl, Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı bir mahalledir. Uçsuz bucaksız yeşillikleri, ahşap evleri ve pansiyonları ile balayı için karar kılanların, gezip görenlerin ve yaşayanların ısrarla tavsiye ettiği ve her fırsatta tekrar gitmek, gezmek ve görmek istediği yerlerdendir Uzungöl.

3. Datça

Turizmin merkezlerinden olan Muğla’nın Datça ilçesi, balayına gitmek isteyen çiftlerin rüyalarını süslemektedir. Sakinliği, samimiliği ve doğal güzellikleri ile Datça, dünya evine giren çiftlerin balayı tercihlerinde önemle tavsiye edilen bölgelerden biridir. Doğa ve tarih sevgisine sahip çiftler için eşi benzeri bulunmayan, çeşitli ve birbirinden muazzam büklerle ziyaretçilerini bekleyen Datça, Palamutbükü, Knidos Antik Kenti, Ovabükü ve Alice Harikalar Diyarını anımsatan Eski Datça bölgesi ile çiftlerin asla ayrılmak istemeyecekleri bölgelerdendir.

Biletall.com’dan En Ucuz Datça Otobüs Biletini Bul »

4. Kuşadası

Sahil kesimlerinde balayını hayal eden çiftler için oldukça uygun olan Kuşadası, her bütçeye hitap eden otellerle donatılmış harika tatil ve balayı mekânlarındandır. Denizi seven ve harika manzaralar eşliğinde eşiyle birlikte mutlu günler geçirmek isteyenler için en ideal tercihlerdendir Kuşadası. Kuşadası’nda bulunan ve hizmet veren balayı otellerinde ücretsiz internet erişimi; kapalı, açık, aqua ve ısıtmalı havuz ve Türk ve dünya mutfaklarının lezzetleri de yer alıyor.

5. Kapadokya

Evli çiftler ve henüz dünya evine giren çiftler için en doğru seçimlerden birisi de Kapadokya’dır. Eşi ve benzerinin bulunması neredeyse imkânsız olan günbatımına şahit olmak, balonlarla gökyüzünden aşağı bakmak, harika bir balayı geçirmek için en ideal seçimlerden birisi de Kapadokya’dır. Yer altı şehirleri, Ihlara Vadisi ve Peri Bacaları gibi gezilip görülmesi gereken bölgeler Kapadokya’da yer almaktadır. Balayı noktalarının vazgeçilimez adresi olan Kapadokya’ya otobüs biletinizi erken alarak daha hesaplı hale getirebilirsiniz.

6. Amasya

Balayını Karadeniz’de geçirmek isteyenler için, Uzungöl’den sonra tavsiye edilebilecek en iyi mekânlardan birisi de Amasya’dır. Şehzadeler şehri olarak anılan ve milli mücadele ruhunun ateşlendiği bölge olan Amasya, Yeşilırmak Nehri ile ikiye ayrılmış müstesna bir balayı bölgesidir. Geceleri ayrı, gündüzleri ayrı güzel olan Amasya’da gündüz vakitlerinde Kral Kaya Mezarları gezilebilir. Geceleri ise yemek servisi yapan mekânlarda yemek yenilebilir.

Biletall.com’dan En Ucuz Amasya Otobüs Biletini Bul »

7. Adatepe

Doğa sevgisi olan ve balayında bile doğadan asla vazgeçmek istemeyenler için muazzam balayı noktalarından biri olan Adatepe’de alarm sesi yerine kuş cıvıltıları ile uyanmak mümkün. Doğa yürüyüşü yapmayı sevenler ve organik ürünleri tüketmekten hoşlananlar için muhteşem bir tatil ve balayı bölgesidir. Kaz Dağları’ndan gelen temiz hava dışında hiçbir şeyin olmadığı, tamamen doğal bir noktadır Adatepe.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.