Zaman Kişisel Gelişim Zamanı: Ücretsiz Eğitim Siteleri

Yeni bir yetenek kazanmanın ya da var olan yeteneklerinizi geliştirmenin tam zamanı! Online ücretsiz eğitimleri tercih ederek sanattan tarihe, pazarlamadan zaman yönetimine, yüzlerce hatta binlerce konuda kendinizi geliştirebilir, hatta bazıları ile ücretsiz sertifika alarak CV’nizi geliştirebilirsiniz. İşte ülkemizde ve dünyadaki en popüler ücretsiz eğitim siteleri!

Udemy

2009 yılında kurulduğundan bu yana ücretsiz ve ücretli binlerce eğitim sunan Udemy, karantina zamanı kendinizi geliştirmek için tercih edebileceğiniz en büyük ve kapsamlı platformlardan biri. Udemy’deki işletme, yazılım, verimlilik, pazarlama gibi konulardaki eğitimlerle kariyerinizi inşa edebileceğiniz ya da geliştirebileceğiniz gibi müzik, sağlık ve fitness, hafıza ve yüzlerce farklı konuda kişisel gelişim videosu ve eğitimi ile kendinizi geliştirebilirsiniz.

Coursera

 

Dünya üzerinde en fazla kursa sahip olan platformlardan biri olan Coursera, sanattan sağlığa, yabancı dillerden sosyal bilimlere kadar birbirinden farklı yüzlerce alanda eğitimler sunuyor. Eğitimlerin birçoğuna katılmak ücretsizken yalnızca sertifika almak istediğiniz zaman ödeme yapmanız gerekiyor. Bu eğitimleri veren eğitimciler arasında dünyaca ünlü Yale Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Duke Üniveritesi, Berklee College Of Music gibi birçok üniversiteyi görebilirsiniz. Platformdaki eğitimlerin birçoğu İngilizce, ancak İspanyolca, Yunanca, Türkçe gibi onlarca dilde eğitim bulunuyor. Eğitim ararken dil kısmını Türkçe olarak sınırlandırmanız yeterli.

Nikon School

Nikon da nisan ayı boyunca tüm online kurslarını ücretsiz sunacağını açıkladı. Nikon School platformundan ulaşabileceğiniz içerikler ile fotoğrafçılık yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Farklı bir alanda gelişmek istiyorsanız sınırlı bir süre ile kullanabileceğiniz bu ücretsiz eğitimi kaçırmayın.

Koç Akademi

Koç Holding, holding çalışan ve ailelerinin kişisel gelişimi için açtığı Koç Akademi’yi, 1 ay boyunca herkesin ücretsiz kullanıma açtığını duyurdu. Platformda Koronavirüs stresi ile başa çıkmak ve korona zamanı kargo ile market alışverişi gibi güncel içeriklerin yanı sıra başarılı insanların alışkanlıkları, analitik düşünme gibi her zaman işinize yarayacak içerikler bulunuyor.

Future Learn

Çeşitli konularda ücretsiz eğitimler veren bir diğer platform ise Future Learn. Ancak bu platformdaki eğitimlerin İngilizce olduğunu belirtmekte fayda var. Eğer İngilizce’m iyi değil ama geliştirmek istiyorum derseniz İngilizce’ye giriş derslerini tercih edebilirsiniz.

Google Dijital Atölye

Kendinizi geliştirebileceğiniz bir başka online eğitim platformu Google Dijital Atölye. Dijital pazarlamanın temelleri ve ileri seviyeleri, e-ticaret, kodlama gibi birçok konuda kendinizi ücretsiz bir şekilde geliştirebilirsiniz. Ayrıca sertifika sahibi eğitimleri seçerek bu süreçte kendinizin yanı sıra CV’nizi de geliştirebilirsiniz. Bir kişisel gelişim akademisi olan Google Dijital Atölye size birçok açıdan yararlı olacak bir platform.

edX

Dünyaca tercih edilen en büyük online eğitim platformlarından bir diğeri edX. Platformdaki çoğu eğitim yabancı dilde ancak Türkçe olanlara buradan ulaşabilirsiniz. Eğitim sitesi üzerinden mimarlık, kimya, biyoloji, tasarım, etik, felsefe gibi birçok farklı alanda Coursera’da olduğu gibi dünyaca ünlü üniversitelerin verdiği eğitimlerden ücretsiz faydalanabilirsiniz.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.