11 Denizsiz Fakat Eşsiz Tatil Yerleri

Tatil sadece denize girmekle olmaz. Tatil yeni yerler görmekle, yeni kültürler tanımakla, yenilenmekle olur. Alternatif tatil yerleri arıyorsanız bu yazımız size göre. Türkiye’den Gaziantep, Bolu, Konya, Nevşehir, Eskişehir’i aldığımız listemizde dünyadan Bratislava, Prag, Viyana, Zürih, Budapeşte ve Katmandu var.

Gaziantep

Sadece mutfağı bile bu listeye girmesi için yeterli olan Gaziantep’te; tarihi yapılar, antik kentler, müzeler sizi çağırıyor. Şehir merkezinde dar sokaklarda Tarihi Antep Evleri ile karşılaşacaksınız. Yüksek duvarları olan ve kendi içinde bir hayat barındıran bu evler Antep’in simge yapıları. Bakırcılar Çarşısı’nda 500 yıldan fazla süren geleneğe şahit olabilir, Gaziantep’e özgü hediyelik eşyalar için şehirdeki bedestenlere uğrayabilirsiniz. Dünyaca ünlü Zeugma Antik Kenti ve Mozaik Müzesi şehirde görülmesi gereken yerler.

En Ucuz Gaziantep Otobüs Bileti Al >>

Bolu

Bolu’da deniz olmayabilir ama deniz dışında her tür güzellik var. Abant Dağları’nın eteklerindeki Abant Gölü’nde gezebilir, aktivitelere katılabilirsiniz. 42 kilometre uzaklıkta bulunan Yedigöller’e şehir yaşamının yorgunluğunu atmak için gidilebilir. Geleneksel Türk mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz Mudurnu Evleri 165 adet evden oluşuyor. 1382 yılında yaptırılan Yıldırım Beyazid Camii şehre gelenlerin mutlaka gittiği bir camii. 

Konya

Deniz olmayan şehirlerimizden biri olan Konya’da aslında öyle bir deniz var ki, bugün bile dünyanın her yerinden insanlar o hoşgörü denizi için Konya’ya geliyor: Mevlana. Mevlana Türbesi, Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri ve ülkemizde en çok ziyaret edilen ikinci müze. Şehrin ortasındaki Alaaddin Tepesi’nde Alaaddin Camii’ni ziyaret ettikten sonra çay içebilirsiniz. Cilt hastalıklarına iyi gelen Yerköprü Mağarası Konya’nın doğal güzelliklerinden biri. Eski bir Rum köyü olan Sille de görülmeli.

Biletall.com’dan En Ucuz Konya Uçak Biletini Bul »

Nevşehir

Bir açık hava müzesi olan Nevşehir’de görmeniz gereken o kadar çok yer var ki. Sadece Kapadokya için bile bu güzel şehre gelinir. İpek Yolu’nun önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya milyonlarca yıllık bir süreçte oluşmuş. Peri bacaları, kayalara oyulmuş evler, kiliseler burada göreceğiniz tarihten izler. Ihlara Vadisi’nin doğal güzelliğine mutlaka şahit olunmalı. Kapadokya’nın en güzel manzarasının seyredilebileceği Uçhisar’a çıkıp, fotoğraf çekin. Balon turuyla Kapadokya’yı gündoğumunda görün. Yer altı şehirlerinin gizemini keşfedin. Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ni de ziyaret etmeden Nevşehir’den dönmeyin.

Eskişehir

Anadolu’nun farklı şehirlerinden biri olan Eskişehir’de; Odunpazarı Evleri’nde ve Kurşunlu Külliyesi’nde Osmanlı’yı yaşayacak, Porsuk Çayı’nı gondolla gezerken Venedik’teymişsiniz sanacaksınız. Masal Şatosuyla dikkat çeken Sazova Parkı içinizdeki çocuğu heyecanlandıracak. Modern Eskişehir caddeleri heykelleriyle gezinize keyif katacak.

En Ucuz Eskişehir Otobüs Bileti Al >>

Bratislava, Slovakya

Tarih boyunca farklı kültürlerin egemenliği altında kalan şehirde, her noktada bu durum hissedilebiliyor. Şehrin sembolü olan Bratislava Kalesi’ne çıkıp Tuna Nehri’ni ve şehri seyredin. Daha antik bir kale arıyorsanız Devin Kalesi’ne gidin. Bu kalenin tarihi M.Ö. 5000’e kadar uzanıyor. Kale yakınından kano kiralayarak Morava Nehri’nde dolaşabilirsiniz. Gotik tarzdaki katedrali, klasik barok tarzı Primate Sarayı, şehri çevreleyen duvarlardan kalan dört kapıdan biri olan Michael Kapısı turistlerin sıkça ziyaret ettiği noktalar. Bratislava’nın sokaklarındaki heykellerle mutlaka fotoğraf çektirin.

Prag, Çek Cumhuriyeti

Orta Avrupa’nın romantik şehri Prag’da tarih ve sanat adına görülmesi gereken çok yer var. Şehrin en eski meydanı olan Old Town Meydanı’ndan başlayan turunuza, Eski Belediye Sarayı ile devam edebilirsiniz. Bu binanın üzerinde Astronomik Saat bulunuyor. Her saat başı küçük bir gösteri sunan saat, turistler tarafından çok ilgi görüyor. Vlatna Nehri üzerindeki Karl Köprüsü, dünyanın en büyük kaleleri arasında bulunan Prag Kalesi görülmesi gereken yerlerden sadece birkaçı.

Viyana, Avusturya

Hangi yana baksanız tarih göreceğiniz Viyana’da; St. Stephen Katedrali, Hofburg İmparatorluk Sarayı, Viyana Müze Bölgesi mutlaka görülmesi gereken yerler. Viyana Ring Bulvarı’nı izleyerek diğer tarihi ve önemli yerleri görebilirsiniz. Bu şehirde dönme dolap bile tarihi. Yaklaşık 200 yıllık olan Giant Ferris Wheel, eğlence parkı olan Prater’de bulunuyor.

Zürih, İsviçre

Yaşam standardının en yüksek olduğu şehirlerden biri olan Zürih, kiliseleriyle, müzeleriyle dikkat çeken bir şehir. Zürich Zoo, nesli tükenmekte olan hayvanların görülebileceği bir hayvanat bahçesi. Tarihi yapılarının, caddelerinin, sanat merkezlerinin tadını çıkartın. Zürih Gölü’nün kıyısında bulunan şehir, Alp Dağlarıyla çevrili. Yani manzara açısından denizi aratmıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Zürih Uçak Biletini Bul »

Budapeşte, Macaristan

Buda Kalesi, mağaraları, termal havuzları bu şehri ilgi çekici yapan yerler. Keşfetmenizi bekleyen Gellert Tepesi’ni, Güzel Sanatlar Müzesi’ni keşfettikten sonra mutlaka Tuna Nehri’nde bir gezintiye çıkın. Avrupa’nın en büyük ikinci nehri olan bu nehirde, tekneyle yapacağınız gezi aklınıza unutulmaz Budapeşte manzaraları kazıyacak.

Katmandu, Nepal

Güney Asya’da bulunan Nepal, tapınaklar şehri. Budizm’in etkilerini şehrin her yanında görebilirsiniz. Tapınakların dışında Narayanhiti Sarayı ve Durbar Meydanı görülmeli. Swapna Bagaicha yani Düşler Bahçesi çok sayıda bitki çeşidinin, kafelerin, dinlenme yerlerinin bulunmasıyla şehrin huzur veren bölgesi. Farklı kültürler tanımak için Nepal en iyi destinasyonlardan biri.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.