Ailenizle Tatilde Tasarruf Etmenizi Sağlayacak 7 İpucu

Okulun tatil olduğu zamanlarda ailecek tatile gitmeyi planlıyorsunuz. Ancak bu tatili her şekilde planlamanız gerekir. Bu tatil planını da okulun tatil dönemlerinden sonra başlangıç ve bitiş zamanlarına göre ayarlamak oldukça önemli… Ancak bu işin en zor tarafı çoğunlukla diğer çocuklu ailelerin okullarının tatil zamanı ile sizinkinin aynı zamana denk gelebilmesi. Hal böyle olunca konaklayacağınız yerlerin ve tercih edeceğiniz seyahat araçlarının ücretleri de bayağı fazla oluyor. Peki, aile ile tatile giderken bu kadar fazla fiyat ödememek için ne yapmak gerekir? İşte, tasarruf etmenizi sağlayacak 7 ipucu…

tasarruflu-tatil-nasil-yapilir

Ailenizle Tatilde Tasarruf Etmenizi Sağlayacak 7 İpucu

1-Okulların tatil zamanlarının ilk ve son günlerinde seyahat etmekten kaçının. Okulların açılmasından 1 hafta önce tatil dönüşü için ya da okulların kapanmasından 1 hafta sonra tatile çıkacakmış gibi hazırlık yapın. Okulların kapanmasına ve açılmasına yakın 1 ya da 2 gün kala tercih edeceğiniz seyahat araçlarının bileti size daha pahalıya mal olacaktır.

2-Hangi sezonda tatile gidecekseniz mutlaka o sezonun dışında kalan ya da o sezon içerisinde daha ucuz olan yerlerde ailecek tatil yapmayı tercih edin. Tatil yapmayı tercih ettiğiniz yerlerin yaz veya kış sezonu içerisinde aşırı derecede tercih edilen mekânlar olmamasına özen gösterin. Örneğin; kış sezonu için Uludağ’a tatile gidecekseniz fiyatları elbette pahalı olacaktır. Ancak bunun yerine kışın yapmayı düşündüğünüz tatili daha uygun fiyatlı olan başka bir yerde yapabilirsiniz. Bu da konaklama ücreti için harcayacağınız birçok masrafın azalmasına yardımcı olur.

aile-tatili-ve-tasarruf

3-Seçeceğiniz aktivite ve etkinliklerde çocukların ücretsiz olarak faydalanabilecek oldukları uygun maliyetli şehirleri ve otelleri tercih edin. Örneğin; gittiğiniz tatil dönemimde o şehre ait katılmayı düşündüğünüz aktivitelerin ya da ziyaret etmeyi düşündüğünüz müzelerin internet sayfalarını ziyaret ederek ya da telefon yolu ile ulaşarak fiyat araştırmasını mutlaka yapın. Çünkü size her daim yaş aralıklarına göre ya da hangi yaştan itibaren çocuklarınızdan ücret talep ettikleri konusunda bilgi verebilirler.

4-Yurt dışına seyahat etmeyi düşündüğünüz zaman özellikle Avrupa şehirlerinden herhangi birini ziyaret edecekseniz mutlaka otel yerine bir daire kiralamayı tercih edin. Avrupa’da bazı otellerin fiyatları pahalı olduğu gibi kalacağınız odalarda küçük olabilmektedir. Kiraladığınız daire diğer odalarla bitişik olmadığı, duvarları kalın olduğu ve ücret konusunda daha uygun fiyatlı olduğu için ailecek konaklama açısından daha rahat imkânlar sunmaktadır.

5-Yapacağınız tatilde her şey dâhil olanları bulmaya özen gösterin. Gideceğiniz tatilin önceden size ne kadara mal olacağını mutlaka düşünmüş olmanız gerekir. Her şey dâhil olan tatiller yerine yarım pansiyon olan tatilleri de düşünebilirsiniz. Bu noktada da mutlaka çocuklarınız için düşünülmüş uygun fiyatlı ya da ücretsiz olan konaklama, yemek ve eğlence imkânlarını tercih edin.

aileniz-ile-tatilde-tasarruf-etmenizi-saglayacak

6-Tatile gittiğiniz yerde eğer imkân yaratabiliyorsanız piknik yapmayı düşünün. Yemek yemeyi tercih ettiğiniz restoranlara göre daha uygun fiyatlı olan piknik etkinliğinizde ailenizle bir restorana yemeğe gittiğinizde eğlendiğinizden daha çok eğlenmiş olacaksınız. Gittiğiniz yere ait yerel bir marketten yaptığınız alışveriş ile satın aldığınız ürünlerin fiyatlarının uygun maliyetli olanlarını tercih edebilirsiniz. Yemekten sonra çocuklarınızın eğlenebileceği, enerjilerini atabilecekleri alanlar da bulmanız mümkün olacaktır.

7-Alışveriş limitinizi ayarlayın. Seyahate gittiğiniz bir yerden mutlaka o yere ait olan bir eşya alıp memleketinize geri götürmek ya da sevdiklerinize hediye etmek isteyebilirsiniz. Ancak unutmayın! Bu aşamada da mutlaka sahip olduğunuz bütçeyi ayarlamanız oldukça önemlidir. Zaten tatile gittiğiniz bir yerden bir eşya satın alıyorsanız ya da sevdiğiniz bir kişiye hediye götürüyorsanız maddi olan değerini değil manevi olan değerini daha çok düşünmelisiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.