Aksiyon Dolu Bir Tatil İçin Tavsiyeler

Kimilerinin ruhunda vardır yerinde duramamak. Monoton bir hayat onları huzursuz eder, adeta adrenalin kokusu ararlar havada. Heyecan dolu bazı aktiviteler kimilerine çılgınca gelebilir; kimileri ise aradıkları heyecanı bu sporlarda bulurlar. Alışılagelmiş otel tatilleri dışında tatilinizi unutulmaz kılacak, sizleri heyecanın doruklarına ulaştıracak aktiviteler:

1. Bungee Jumping

Bungee-Jumping

Bungee Jumping, adrenalini oldukça fazla olan ve bu nedenle de adını çokça duyuran ekstrem bir spor. Köprü, uçurum, kule hatta bazen vinç yardımıyla da oluşturulan yüksek yerlerden atlanarak yapılan bu sporda sizi hayata bağlayan şey bir halat oluyor. Ayrıca tedbir amaçlı olarak kask gibi ekipmanlar da kullanılıyor. Bungee Jumping’in tehlikeli bir spor olduğu düşünüldüğünde yüksek güvenlik ihtiyacı da doğal bir arayış oluyor. Son teknoloji kullanılarak üretilen ve kişilerin fiziksel özellikleri dikkate alınarak kullanılan ekipmanlar ile kaza riski oldukça düşürülmüş durumda. Tabii böyle heyecan dolu bir sporu yapabilmek için bazı sağlık koşullarını da sağlamak gerekiyor.

2. Yamaç Paraşütü

yamac-parasutu

Sizi bulutların üzerine taşıyacak olan bu ekstrem spor tatilde sizleri tam anlamıyla havalara uçuracak. Yamaç Paraşütü yapmadan önce temel düzeyde kurs almanız gerekiyor. Elbette her ekstrem sporda olduğu gibi Yamaç Paraşütü yapmanın da bazı riskleri var. Fakat alınan eğitimlerle ve kullanılan ekipmanlarla bu risk düşük seviyelere iniyor. Bu sporu yaparken yaşadığınız heyecan ise paha biçilemez.

3. Scuba Diving

Scuba-Diving

Yeryüzündeki güzellikler kadar sular altında da gözlere şenlik yaşatacak bir o kadar güzellik bulunuyor. Dalgıçlık, bu harika manzaraları görmenizi sağlayacak ekstrem sporlardan biridir. Dalış elbisesi ve su altında nefes alabilmenizi sağlayacak ekipmanlar kullanılarak gerçekleştirilen bu sporla gizemli suların büyüleyici dünyasına karışabilirsiniz. Ancak şunu da söylemek gerek ki bazı riskler bulundurmasından ötürü, özel eğitim alındıktan sonra dalış yapmakta oldukça yarar var.

4. Rafting

Rafting

Hırçın sularda akıntılara meydan okumak tam da benim işim diyosanız; adrenalin seviyenizi yükseklere çıkaracak, takımınızla beraber harika zamanlar geçirebileceğiniz Rafting sporu tam size göre! Hem diğer ekstrem sporlarda olduğu gibi özel eğitimler almayı da gerektirmiyor, yalnızca başlamadan önce bazı güvenlik önlemleri anlatılıyor. Elbette yüzme bilmek sizin için önemli bir avantaj olacaktır.

5. Kayak

Kayak

Tatilini kış mevsiminde yapmayı düşünenler için Kayak harika bir seçenek olacaktır. Kayak yapmak için kayak elbisesini ve gerekli diğer ekipmanları gittiğiniz merkezlerden temin edebilirsiniz. Ardından, temel bir eğitim aldıktan sonra bu oldukça hareketli ve heyecan dolu sporun keyfini doya doya çıkarabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.