Balayını Sonbahara Ertelemiş Çiftler İçin Tatil Önerileri

Hayatınızın aşkını buldunuz ve yeni bir hayata bir imzayla başladınız. Evlilik hazırlıkları, düğün ve ev ihtiyaçları derken çok yorulduğunuzu ve bir an önce balayına çıkma hayalleri kurduğunuzu biliyoruz. Yaz aylarında iş yoğunluğundan bu hayallerinizi ertelediyseniz ya da sıcaktan çok bunaldığınız için tatili daha serin zamanlara sakladıysanız tam size göre bir yazı olduğunu belirtmek isteriz. Sonbaharda balayına çıkmak gibi bir planınız varsa, o zaman sizin için hazırladığımız yer önerilerimizi sıcak bir kahve ve tabii ki hayat arkadaşınız ile birlikte inceleyebilirsiniz.

Kapadokya

Sonbaharda size güzel bir fikir verelim istedik. Listenin en başına insanın ömründe en az bir kere gezip görmesi gereken bir yer olan Kapadokya’yı koyduk. Güneşin doğuşu ve batışının ayrı bir güzel göründüğü Kapadokya’ya bir de balon üzerinden bakabilirsiniz. Peribacaları ve taştan evleri ile size tüm gizemini ve büyüsünü anlatacak olan Kapadokya’yı mutlaka görmelisiniz. Sonbahar mevsiminde çok tercih edilmesi sebebiyle yeni evlenmiş diğer çiftlerle de karşılaşabilirsiniz. Kapadokya’da sevgi dorukta.

En Ucuz Kapadokya Otobüs Bileti Al >>

Abant

abant

Yemyeşil dağların içinde masmavi yüzünü gösteren bir göl hayal edin. İçine de sizin gibi mutlu yeni evlenmiş bir çift yerleştirin. Tabloya uzaktan bakın. Ne güzel bir görüntü oluştu değil mi? Sonbaharın tüm renklerini de içine hapseden Abant’ı balayı için düşünebilirsiniz. Tertemiz havası ve sakinliği ile birbirinize zaman ayırabileceğiniz bir yerdir. Takvimlerde ve kartpostallarda yerini alan bu eşsiz manzaraya sahip olan Abant’ın, romantik balayı için süper bir fikir olduğunu söyleyebiliriz. Yemyeşil dağa inen sis ise gelinliğinizdeki duvağı hatırlatacak ve Abant’ı daha çok seveceksiniz.

Trabzon

sumela-manastiri

Sonbaharda balayı yapmak isteyenleri Trabzon’un benzersiz havasına ve manzarasına davet ediyoruz. Trabzon’un bir simgesi ve görülmeye değer yeri Sümela Manastır’ı yakınlarındaki bir otele rezervasyon yaptırıp balayınızı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Pencerenizden baktığınızda Sümela‘nın tüm ihtişamını görmek size gerçekten çok iyi gelecek. Tatlı bir yağmur ve serin havanın olduğu Trabzon’da eşinizle birlikte çok güzel dakikalar geçirebilirsiniz. Yeşilin tüm tonlarını görmek için valizinizi hazırlayıp rotanızı Trabzon’a çevirebilirsiniz. Biletall.com otobüs bileti almanın en hızlı adresidiz.

Yedigöller

yedigoller

Sonbahar’da balayı denilince Yedigöller ilk akla gelen yerler arasındadır. Sonbaharın tüm renklerini bulabileceğiniz Yedigöller’de dinlenmenize bakın. Bodrum’un kalabalıklığını, Antalya’nın sıcağını düşündüğünüzde Yedigöller’e gelmenin hazzını yaşayın.  Bana doğa ve sessizlik lazım diyorsanız mutlaka Yedigöller’e gelmenizi tavsiye ederiz. Sarının, kırmızının ve yeşilin iç içe olduğu bu doğa harikasında kendinizi kaybedebilirsiniz.

Kaz Dağları

balikesir-kazdagi

Oksijenin en bol olduğu ve sonbaharda bir başka güzel olan Kaz Dağları’nın eteklerindeki şehirlerde balayınızı geçirebilirsiniz. Yakın tarihimizin izlerinin bulunduğu Çanakkale ve Kaz Dağları’nın en gözde tatil beldesi olan Balıkesir ve ilçelerinde tatil yapmanın keyfini çıkarın. Dağ havası ve deniz havasının kardeş gibi olduğu Kaz Dağları’na mutlaka bir kez dahi olsa uğramanızı tavsiye ederiz. Kaz Dağları’nın eteklerinde bir bardak çayı, hayatınızı geçireceğiniz eşinizle içmek de ayrı bir güzel olur.

Mardin

mardin-evleri

Sizi biraz da ülkemizin doğusuna doğru götürelim. Sonbaharda bir başka güzel olan Mardin’i gezmeye ne dersiniz? Herkesten bir farkınız olsun değil mi? “Balayına nereye gittiniz?” sorusuna kendine has bir kültürü olan Mardin diyebilirsiniz. Tarihi yapıları ve kendine özgü evleri ile kendine hayran bırakacak Mardin’de balayı geçirmek gerçekten çok güzel olacaktır. Mardin’den dostlarınıza ufak hediyelik takılar da alarak onları sevindirebilirsiniz.

Karagöl

karagol

Artvin’in en çok ziyaret edilen ve hayran olunan yeri Karagöl için ne söylesek az gelir. Düğün yorgunluğunuzu tamamen burada bırakabileceğiniz ve kendinizi tamamen sevginize adayacağınız Karagöl’de zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Hatta Karagöl seyahatleri için sonbahar mevsimi en ideal zamandır. Yeşilin göle yansıdığı ve bu yansımanın sizde bıraktığı izleri yakından hissetmek için bu muhteşem yeri mutlaka görmelisiniz.

En Ucuz Artvin Otobüs Bileti Al >>

Polonezköy

polonezkoy

İstanbul’un saklı kalmış yerlerinden olan Polonezköy rahatlatıcı ve temiz havasıyla siz balayı çiftlerini kendine çekmeyi başarmış bir yerdir. Yapraklar dökülürken aşkınızı doruklarda yaşayabilirsiniz. Polonezköy’de ağaçlar içinde konforlu oteller ve pansiyonlar bulabilirsiniz. Güzel ve eşsiz doğasında yürüyüşler yapabilir ve ata binme şansını yakalayabilirsiniz. Kestane ve Ihlamur ağaçlarının kokusu sizi başka başka yerlere götürecek.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.