Bu Hafta Sonu Ailenizi Ziyaret Etmeniz İçin 10 Geçerli Sebep

Stresli iş temponuzdan ve yoğun çalışmalar halinde yürüttüğünüz okul hayatınızdan ailenize zaman ayırmaya fırsat bulamıyorsunuz. Hafta sonu için ailenizi ziyarete gitmeyi düşünüyorsunuz ama aklınıza olmadık bahaneler gelip kafanızın kurcalanmasına neden oluyor. Ya ders çalışmaktan yoruluyorsunuz ya da iş yapmaktan. Ya da ufak da olsa bir valiz hazırlayıp yola çıkmayı kendinize dert ediyorsunuz. İki gün için o yol gözünüzde büyüdükçe büyüyor. Ama şimdi tüm bu bahaneleri bir kenara bırakın, eve kapanıp kalmaktan vazgeçin ve bu hafta sonu tatilinde ailenizle birlikte olmanın keyfini çıkarın. Eğer ikna olmadıysanız bu hafta sonunda ailenizle birlikte olmanız için 10 neden…

Bu Hafta Sonu Ailenizi Ziyaret Etmeniz İçin 10 Geçerli Sebep

1. Dertleşmek için

anne-kiz

Aile bireyleriniz içerisinden daha çok kardeşinizle, ablanızla ya da ağabeyinizle vakit geçirmeye çalışın. Okulda ve iş yerinde arkadaşlarınız sizin en büyük sırdaşınızsa ev ortamında da en büyük sırdaşınız kardeşiniz, ağabeyiniz ya da ablanız olacaktır. Onlarla konuşup dertlerinizi paylaşmak daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

2. Nostalji için

Herkesin içinde mutlaka çocuk kalmış ya da çocukluğuna özlem duyduğu bir tarafı elbette ki vardır. Ailenizi ziyarete gitmek için bundan daha güzel bir sebep olamaz. Eski albümlerinizi çıkarın ve aile bireylerinizle birlikte geçmişe bir yolculuk yapın.

3. Ailenizi mutlu etmek için

kadinlarFarklı bir ülkede ya da şehirde çalışıyor veya okuyorsunuz ya da aynı ülke içerisindesiniz ancak onları ziyaret etme imkânı bulamıyorsunuz. Bu hafta sonu için ailesini ziyaret edip mutlu olduklarını görmeyi kim istemez ki… O yüzden bu haftayı onlarla vakit geçirmeye ayırın. Çünkü onlar mutlu olursa siz de mutlu olursunuz.

En Uygun Uçak Biletleri Biletall.com’da »

4. Ailenizin desteğini ve fikirlerini almak için

Aileniz her daim başarılarınızda ve başarısızlıklarınızda size destek olmuş ve bu desteğini hiçbir zaman geri çekmemiştir. Onların sahip olduğu deneyimler ve bu deneyimler sayesinde elde ettikleri fikirler, başarılı olduğunuz zaman sizin daha başarılı olmanıza yardımcı olacak, başarısız olduğunuz zaman ise bu durumu nasıl atlatmanız gerektiği konusunda size çözüm sağlayacaktır.

5. Elde ettiğiniz başarıları ailenizle paylaşma fırsatını yakalamak için

aile-ziyaretiÇalışma ya da okul hayatınızdan elde ettiğiniz başarıları onlarla paylaşmak için kendinize zaman ayırın. Siz mutlu olduğunuz gibi aileniz de sizin mutluluğunuzla daha mutlu olacaktır. Bu sayede aile ziyaretinizden geri döndüğünüz zaman içinizde daha güzel düşüncelerle birlikte kendinize yeni hedefler belirlemiş olacaksınız.

 

6. Ailenizi ziyaret etme imkânını kısa zamanda bir daha yaratamayabileceğiniz için

Uzun bir süre onları ziyaret edemeyeceğinizi ya da göremeyeceğinizi düşünün. Çalışma hayatınız ya da okul yaşantınız yoğun bir tempo içerisinde devam ediyor olabilir ancak bu hafta sonu için tüm bunları bir kenara bırakın ve ailenizi ziyarete gidin. Onları ziyaret etme isteğinizi başka bir zamana ertelemeyin. Çünkü bu fırsatı bir daha yakalamayabilirsiniz.

7. Kutlayamadığınız özel günlerinizi kutlayabilmek için

Çalışma ve okul hayatınızın yoğunluğundan dolayı doğum günü ya da yıl dönümü gibi özel günleriniz hafta içine denk geldiyse, bu hafta sonu o özel günlerin telafisini yapabilmeniz için bir fırsat olabilir. Bunun için zamanınızı ayarlayın ve bu hafta sonu özel gününüzü kutlamak için ailenizle birlikte olmayı tercih edin.

8. Ev yemeklerinin tadına varabilmek için

aile-ziyareti-yapmak

Tek başınıza kaldığınız zaman yemek yapıyorsunuzdur ama annenizin yemekleri bir başka oluyor değil mi? Dışarıda ev yemeği yeseniz bile asla annenizin yaptığı yemeğin yerini tutmuyor. Nasıl bir sihir varsa… Anne yemeklerinin tadı bir başka oluyor. Bunun için annenizin o güzel yemeklerini tatmak adına bu hafta sonunu ailenizle olmaya ayırın.

9. Yeni anılar yaratmak için

Eski anılarınızı elbette ki unutmayın ancak onların yanına yenisini ekleyin. Ailenizle bir arada olup beraber vakit geçirmenin ve eğlenmenin tadını yeniden keşfedin. Çünkü onlarla birlikte geçirdiğiniz bu güzel zamanların tadını asla unutmayacaksınız.

En Uygun Otobüs Biletleri Biletall.com’da »

10. Aile bağlarınızı güçlendirmek için

Ailenizden hiçbir zaman kopamazsınız ve onları unutmazsınız ancak ister istemez ailenizden uzak kaldığınız süre boyunca onları aramayı ihmâl edebilirsiniz. Bu durumun önüne geçebilmek için onları ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Belki de bu hafta sonu onları ziyaret edebilmeniz için güzel bir fırsattır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.