23 Nisan’a Özel: Çocuklarla Evde Yapılabilecek Aktiviteler

Hem kendimizin hem de çocuklarımızın sağlığı için olabildiğince evdeyiz. Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 31 ilde sokağa çıkma yasağı gelmesi sebebiyle, diğer illerimizde de olabildiğince kalabalıklardan kaçınılmaya çalışılması sebebiyle bu bayramda çocuklar evde olacak gibi görünüyor. Peki çocuklarımızın sıkılmaması, evde de eğlenmesi için neler yapabiliriz, sizler için yazdık. Keyifli okumalar!

Sanal Hayvanat Bahçeleri

Çocukların evden çıkamaması onların eğlenemeyeceği anlamına gelmiyor! Oturdukları yerden bir tıkla dünyanın öbür ucundaki hayvanat bahçelerini gezebilirler. Çocuklar İçin Sanal Hayvanat Bahçeleri blog yazımızdan sanal olarak gezme imkanına sahip hem Türkiye’den hem de dünyadan birçok hayvanat bahçesine ulaşabilirsiniz. Bu yazıyı inceleyerek bir tıkla ulaşabileceğiniz hayvanat bahçelerinden bazıları:

  • Bursa Hayvanat Bahçesi, Türkiye
  • Houston Hayvanat Bahçesi, Amerika
  • Monterey Bay Akvaryumu, Amerika
  • Atlanta Hayvanat Bahçesi, Amerika
  • Edinburg Hayvanat Bahçesi İskoçya
  • Kansas City Hayvanat Bahçesi, Amerika

Hayal Gücünü Besleyen Oyunlar

Bir hikayeye başlayıp bir cümle siz, bir cümle çocuğunuzun ilerletmesi ile oluşacak hikayenin akışını merak etmiyor musunuz? Başka şehirler, ülkeler, karakterler, vampirler, periler, ne ararsanız olacak hayal gücünü zenginleştirecek dolu dolu bir öykü!

Çocukları hiç gitmedikleri bir ülkeyi çizmelerini istemeye ne dersiniz? Hatta gezegeni? Bakalım ortaya neler çıkacak? J

Eğitici Oyunlar

İsim-şehir’in eğlenceli olduğu kadar eğitici bir oyun da olabileceğini düşünmüş müydünüz hiç? Şehirlerin yanına bir de ülkeler ekleyerek coğrafya çalışabilir, tarihi figür gibi bir kategori ekleyerek bir yandan da tarih çalışabilir, kategorileri istediğiniz şekilde ekleyip çıkararak bir yandan da ders çalışabilirsiniz!

Çocuklarla beraber kolay tarifler yaparak hem sorumluluk duygularını geliştirebilir hem de el-göz koordinasyonlarını arttırabilirsiniz. Bu tarifleri biraz zorlaştırıp ülkelerin ünlü yemeklerini denerseniz, bir yandan da dünyayı gezmiş ve coğrafya çalışmış olursunuz!

Eşit parçalara böldüğünüz kağıtların üzerine her desenden 2 tane çizdikten sonra onların tersini çevirerek eşini bulma oyunu da oynayabilirsiniz. Çizdiğiniz desenleri Eyfel Kulesi, Pisa Kulesi gibi, ülke simgelerinden seçmeye ne dersiniz? Yine oturduğunuz yerden dünyayı görmüş olursunuz!

Sanal Müzeler

Sanat, tarih, doğa… Hem eğlenceli hem de öğretici bir etkinlik arıyorsanız sanal müzeleri gezerek farklı atmosferlere sahip birbirinden farklı müzeleri gezmeyi deneyebilirsiniz. Çocuklar 23 Nisan’da sokaklarda özgürce gezip koşturamıyor olabilir ama seçtiğiniz müzelerin koridorlarında rahatça gezebilirler. Çocuklar Ve Ebeveynler İçin 8 Dijital Müze yazımızda bahsettiğimiz dijital müzelerden birkaçı:

  • Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi
  • MetKids Çocuklara Özel Sanat Müzesi
  • Children’s Museum of South Dakota

 

Şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’mız kutlu olsun! Sizin 23 Nisan planlarınız neler, bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.