Covid-19 Hakkında Bilgi Alınabilecek Güncel Kaynaklar

Koronavirüs hakkında bilgi alabileceğiniz kaynaklar, Koronavirüs hakkında genel bilgiler, Tedavisi var mı? Güncel veriler nelerdir? gibi başlıklara sizin için bu yazıda yer verdik. Bu süreçte özellikle seyahat ile ilgili olan haberleri Biletall Blog sayfasından takip edebilirsiniz.

Covid-19 (Coronavirus) Nedir?

Seyahatlerimize engel olan koronavirüs hastalığı ilk olarak Çin’in Vuhan Eyaleti’nde Aralık ayının sonlarında ortaya çıkan. Solunum yolları belirtileri ile yola çıkılarak yapılan araştırmalar sonucunda 13 Ocak 2020’de tanımlanan bir virüs çeşididir. Salgın başlangıç noktası Vuhan’da yer alan deniz ürünleri ve hayvan pazarı olarak bilinmektedir.

Corona Virüs Belirtileri, Semptomları Nelerdir?

Belirtisiz olgular olabilen bu hastalıkta. Koronavirüste en çok karşılaşılan sorunlar; kuru öksürük, nefes darlığı ve yüksek ateştir. Bu sürelere erken müdahale edilmediği sürece ölüm gerçekleşebilmektedir. Çok hızlı yayılan bu virüsten kaçmak için mümkün olduğunca evde kalmalıyız. Kişilerle ve cisimlerle temastan kaçınmalıyız. Seyahat kısıtlamasının gelmesindeki en büyük neden virüsün taşınmasının önüne geçmektir.

Korona Virüsü Tedavisi Bulundu Mu?

Şuan için tedavilerde yalnızca bilinen temel yöntemler kullanılmaktadır. Hastaların bağışıklık sistemlerini virüsü yenene kadar güçlendirmek ve vücut fonksiyonlarını işlek halde tutulması sağlanmaktadır. Bilim insanları ve doktorlar koronavirüs aşısı ve ilaçları ilgili çalışmalar yapmaktadır. Fakat hala bu ilaçlar test aşamasındadır.

Koronavirüs (Covid-19) Güncel Veriler Nelerdir?

  • Covid-19 Dünya Haritası

Bu harita sayesinde dünya üzerinde kaç hasta var bunu harita üzerinde ülke ülke görebileceğiniz bazı platformlar bulunmaktadır.  Sizde dünya haritasından koronavirüsü takip etmek için hemen tıklayın. Bu harita ile aynı işlevi yapan fakat sağlayıcısı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olan Koronavi̇rüs Covid-19 Dünya Haritamızı incelemek için hemen tıklayın. 

  • Ülkelere Göre Sayısal Veriler

Koronavirüs’ü ülkelere göre grafiklendirmiş ve sayısal verilere döken bazı web siteleri bulunmaktadır. Bu sitelerde vakalara istatiksel olarak değerlendirmek mümkündür.

Ülkelere göre covid-19 verilerine erişmek için “Coronameter” ve “Worldometers” sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

  • Türkiye’deki Güncel Durum

Her ülkede görüldüğü gibi Türkiye’de de bu hastalık görülmektedir. Öncelerde yavaş yavaş artmaya başlasa da gün geçtikçe vaka sayısı artmakatadır. Her ne kadar yetkililer tarafından evlerinizden çıkmayın dense de mecburen çıkmak zorunda kalabiliyoruz. Sizlerde kendi ve çevrenizin sağlığı için mümkün oldukça evde kalmalısınız. Seyahatlere de bu yüzden kısıtlama gelmiştir. Virüsün insanlar tarafından taşınmasını engellemek amacı ile seyahatlerde kısıtlamalar gelmiştir. Seyahat kısıtlamaları hakkında bilgi almak için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.  Seyahatlere çıkmadan önce Seyahat İzin Belgesi almak zorundasınız. Detaylı bilgi için “Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?” adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Türkiye’de ki güncel koronavirüs haberlerini  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın twitter hesabından ve sağlık bakanlığının Covid-19 için açmış olduğu web sitesinden takip edebilir anlık bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.