Kasım’ın Eşinizle Tatile Çıkmak İçin En İyi Ay Olduğunun 5 Kanıtı

Sonbaharın gözbebeği Kasım ayı, pek çok kişi tarafından tuhaf bir biçimde sevilen aydır. Aslında tuhaf demek pek doğru olmaz. Çünkü Kasım ayı insanda bir huzur, bir dinginlik hissi uyandırır. Kışı karşılamadan yaşanan o hoş havalardan mı yoksa insanda bıraktığı o romantik etkiden midir bilinmez, Kasım ayı her daim sevilir.

Tatile çıkmak için de oldukça uygun bir zaman dilimi içerisinde yer alır. Hatta Kasım ayı, çiftlerin birlikte tatile çıkmaları için en iyi zaman olduğu düşünülen aydır. Kasım ayının tatile çıkmak için en iyi aylardan olduğunun kanıtlarını yazımızın içeriğinde bulacaksınız.

Tatil Yerleri Sessiz, Sakin ve Huzurludur

Tatil hem eğlenmek hem de dinlenmek için yapılır. Kişilerin tatil tercihleri değişse de tatilde ulaşmak istedikleri amaç aşağı yukarı aynıdır. Huzur bulmak, dinlenmek, güzel vakit geçirmek ve eğlenmek. Kasım ayı çiftlerin tatile çıkmaları için mükemmel bir aydır. Genelde tatil için yaz mevsimi tercih edildiğinden ve çoğu zaman Sonbahar başlarında da tatil beldeleri kalabalık olduğundan Kasım ayında aranan huzuru ve sessizliği yakalamak mümkün hale gelir. Hatta o kadar ki Kasım ayında uzun bir tatil planı dışında sadece hafta sonlarında bile tatil yerlerini ziyaret etmek, mükemmel bir an yaşamanızı sağlar. Kasım ayında mutlaka tatil beldelerini ziyaret etmeli, sonbahara huzur içinde ve mutlulukla veda etmelisiniz. Yürüyüşlerinizi, gezmelerinizi çok daha keyifle yapabilir, kalabalık nedeniyle oluşmuş uzun kuyrukları beklemeden her anın tadını çıkarabilirsiniz.

Sıcaklardan Bunalmazsınız

Yaz mevsiminde tatil yapan çiftler herhalde en çok sıcaktan şikâyet ederler. Maalesef yazın güneşin zararları ışınlarından korunmak ve sıcağın bunaltıcı etkisine maruz kalmamak için günün en güzel zamanlarını öldürmek zorunda kalırsınız. Ancak Kasım ayında böyle bir sorun kalmaz. Gidilen yere göre deniz suyu hala yeterli ısıda olabilir. Buna karşılık hava yaz mevsiminde olduğu gibi insanı kavurmaz. Hem güneşten kaçmak ve güneşin zararlarından korunmak zorunda kalmazsınız hem de günün hiçbir anını sıcaktan saklanmak için kaybetmezsiniz. Özellikle güney kesimler çiftler için bu ayda en iyi seçenek olur. Sıcaklardan bunalmadan, güneşten kaçmak zorunda kalmadan doyasıya ve huzurla tatil yapabilirsiniz.

Ucuz Fiyatların ve Rahatlamış Trafiğin Tadını Çıkarırsınız

Kasım ayında tatile çıkan çiftler, ucuz fiyatlarla tatil yapma olanağına kavuşabilirler. Otel fiyatları ucuzlar, yaz mevsiminde olduğu gibi pahalılık ortadan kalkar. Bu sayede aynı tatili çok daha ucuz bir şekilde yapar ve tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca otellerin ve mekanların bu ayda müşterileri azaldığı için kendinizi gittiğiniz yerlerde ayrıcalıklı bir müşteri gibi hisseder, kalabalık yüzünden yaşanan kargaşaya, sıra beklemek gibi sıkıcı işlere ve telaşlı bir hizmete maruz kalmazsınız. Hem sonbaharın tadını doyasıya çıkarır hem de size sunulan hizmetlerden uygun fiyatlara yararlanırsınız. Ayrıca trafik de oldukça sakinlemiş olur. Bu sayede tatil rüyanıza trafik kabusunu eklemek zorunda kalmazsınız. Gidiş-dönüş oldukça rahat geçer. Yolculuğu kendi aracınızla yapmazsanız da yine pek çok avantaja sahip olabilirsiniz. Kasım ayında otobüsle ya da uçakla yapılacak yolculuklarda, indirimli ve uygun fiyatlarla karşılaşmanız mümkündür.

Kasım Ayında Doğa Bir Başka Güzeldir

Kasım ayında doğa size eşsiz manzaralar, renk cümbüşleri ve kurumuş sarı yaprakların harikulade güzelliğini sunar. Sarı ve turuncu yapraklar, bu yapraklara eşlik eden deniz, göl ya da şelaleler bir başka dünyada olduğunuz hissi uyandırır. Havanın yumuşaklığı, aşırı sıcaklığın olmaması ve kalabalığın dağılmasının yanı sıra tablo gibi bir doğayla karşılaşmak şüphesiz ki Kasım ayının çiftler için en uygun tatil ayı olduğunun kanıtıdır. Doğanın sunduğu renk şölenini kaçırmamak, bu şölende huzuru bulmak ve unutulmayacak anlar biriktirmek için Kasım ayı tatil planınızı mutlaka yapmalısınız.

Daha Rahat Keşif Yapabilirsiniz

Çiftler birlikte pek çok şey yapmaktan mutlu olurlar. Ancak çiftlerin birlikte bir şeyler keşfetmesi, herhangi bir güzelliğe, aktiviteye birlikte şahit olmaları birbirlerine olan sevgilerini ve saygılarını güçlendirir. Tatilde de keşif yaparak, gidilen yerlerdeki kültür-sanat etkinliklerine katılarak mükemmel anlar biriktirilebilir. Ancak yaz mevsiminde, o kavurucu sıcakta ve kalabalıkta bunları yapmak oldukça zordur. Yapılsa bile hem fiziksel şartlar hem de kalabalığın yorucu etkisi keşif yapmayı eğlenceli kılmaz. Mesela Bodrum’a giden ancak bir kere bile Bodrum Kalesi’ni gezmeyen bir sürü insan var. Ancak Kasım ayında gidilen tatilde antik kentler gezilebilir, müze ziyaretleri yapılabilir, günün her saati yapılan herhangi bir etkinliğe dâhil olunabilir.  Bunlar insana zenginlik katan şeylerdir. Gidilen yerin keşfi, o yerin kültürünün keşfi oldukça önemlidir ve insanda dinlendirici bir etkiye sahiptir. Bu nedenle Kasım ayında üşümeden ve terlemeden keşifler yapmak, kalabalık olmadan her şeyi rahatlıkla özümseyerek ilerlemek oldukça güzel bir tatil avantajıdır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.