Otel Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Tatile ya da seyahate gitmeyi planladığınız zaman karar vermeniz gereken en önemli ayrıntı nerede konaklayacağınızdır. Genellikle otel seçerken bütçe birinci ve en önemli kriterimiz oluyor. Ancak otel seçerken sadece cüzdana bakmak yeterli olmamakla birlikte değerlendirilmeye alınması gereken başka noktalar da göz önünde bulundurulmalıdır. İşte otel seçerken dikkat etmeniz gereken diğer unsurlar…

Otel Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Otelin Konumu

Tatile gittiğiniz zaman yapacağınız çok şey olabilir. Örneğin iş seyahati için gidiyorsanız, şehir merkezinde iş toplantılarınız olacaksa mutlaka oraya yakın ve sizin ihtiyaçlarınıza uygun olan bir otel seçmeniz gerekecektir. Ama buna karşılık olarak manzara görmek ve dinlenmek için tatile gidiyorsanız merkeze yakın olması sizin için o kadar da önemli olmayabilir. Çocuklu bir aileyseniz yine mutlaka merkeze yakın mesafede olan bir otelde konaklamanız en mantıklısı… Çünkü çocuklarınız en ufak bir rahatsızlık yaşadığı zaman doktora gitmek için şehir merkezine gitme ihtiyacı duyacaksınız. Bu yüzden şehir merkezine yakın otelleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Ancak şehir merkezinde istemiyorsanız, yakın mesafede toplu taşıma araçlarının güzergâhı ve hastane gibi elzem ihtiyaçların karşılandığından emin olmakta fayda var.

otel-valiz

Otopark

Tatile kendi arabanız ile gidiyorsanız otelin park yerinin olup olmadığını mutlaka araştırın. Eğer otel park imkânı sağlıyorsa, park için herhangi bir ücret ödemeniz gerekiyorsa, bunun ne kadar olduğunu ve park alanının ne kadar güvenli olduğunu da araştırmanız da fayda var.

Ekstra Ücretler

Tatile gittiğiniz yerde konaklamayı tercih ettiğiniz otelde ne tür bir konfora ihtiyaç duyduğunuzu düşünmeniz ve otel masraflarının hangi kalemleri içerdiğini de bilmeniz gerekir. Örneğin, eğer internet kullanımına ihtiyaç duyarsanız, otelin sizin için sürekli olarak internet imkânı sunup sunmadığını göz önünde bulundurun. Ya da örneğin, eğer otele ait farklı lezzetler sunan bir restoran varsa o restorandaki yemek ücretinin de konaklamaya dâhil edilip edilmediğini araştırmanızda yarar var. Ayrıca otelin sunduğu spa, sauna ve Türk hamamı gibi diğer hizmetlerinin de ekstra ücrete tabi olup olmadığını mutlaka araştırın.

Yıldız Sayısı

Tatile gideceğiniz otelleri sınıflandırırken yıldız sayısına bakmak izlenen en bilindik yöntemlerden biridir. Özellikle bir otelin yıldız sayısı fazla ise sunduğu imkânlar da o kadar fazla olmaktadır. Otelleri birbirleri ile karşılaştırmak için en iyi yöntemlerden biridir ve ekonomik mi yoksa lüks bir otelde mi konaklayacağınızı bütçenize göre daha rahat belirleyebilirsiniz.

otel-ici

Otelin Sunduğu Özellikler

Otel için hangi özelliklere baktığınıza bağlı olarak bünyesinde barındırdığı imkânları kontrol etmek isteyeceksiniz. Belki restoran ve havuz özelliklerinin olmasının yanı sıra otelin farklı imkânlar sunmasını da isteyebilirsiniz; örneğin, spa, çocuklar için mini kulüp etkinliği ya da golf kursu gibi…

Otelin Sunduğu Diğer Hizmetler

Otelin sunduğu diğer hizmetler bütçenizde büyük farklılıklar yarattığı gibi sahip olduğu diğer özelliklere göre de konaklayacağınız oteli kategorize etmenize yardımcı olur. Örneğin otelin sunduğu imkânlar içerisinde kahvaltı ya da öğlen yemeği seçeneği olmayabilir. Ancak böyle bir durum bütçeniz için ek bir yük demektir. Eğer konaklamak istediğiniz otel size böyle bir rahatlık sunmuyorsa, odanızda buzdolabı ve mikrodalga fırın kullanımını talep edebiliyorsanız bu sayede kendi kahvaltınızı da kendiniz hazırlama imkânı yakalayabilirsiniz.

aile-oteli

Aile Oteli

Genellikle çocuklarla ilk tatil tecrübesizlik sebebiyle kâbusa dönüşür. Eğer küçük çocuklarınızla tatile gitme gibi bir planınız varsa onların da sizinle birlikte konaklayabileceği bir otel seçtiğinizden emin olun. Ekstra yatak seçeneği, eğlence ve çocuk havuzu alanları ve mini kulüp seçeneklerini düşünebilirsiniz. Bunun yanı sıra otellerin aileler için ekstradan çocuk indirimi ve başka birçok seçeneğin bir arada sunulduğuna bakmanız ve incelemeniz yararınıza olacaktır.

Hayvan Bakım Yeri

Eğer hayvanınızı da yanınızda getirmeyi düşünüyorsanız yine otelinizi ona göre seçmeniz gerekecektir. Evcil hayvanlarınızı (köpek ya da kedi) kabul edecek oteller mevcut ancak bu nokta ekstra ücret ödeyip ödemeyeceğinizi de düşünmeniz gerekir. Köpeğinizin serbestçe dolaşması için imkân sunuyorsa, köpeğinizle otelde rahatça yürümeniz ve konaklamanız için de imkân sunmalıdır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.