Şimdiden Yaz Tatilini Planlamanın Avantajları

Yaz tatilinizi planlamak için önünüzde daha çok zaman olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat şunu da unutmamak gerekir: “Erken kalkan, erken yol alır” derler. Çünkü gitmeyi düşündüğünüz oteller veya pansiyonlar ya da konaklamayı planladığınız tatil köyleri şimdiden dolmaya başladı bile. Sıcacık kumların, masmavi denizin ve kıpkızıl gün batımının tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız şimdiden yaz tatiliniz için plan yapmaya başlayın.

tatil

Otel Fiyatlarını Araştırın

Yaz tatiline gitmeyi düşünüyorsunuz ancak bunun için öncelikli olarak konaklamayı düşündüğünüz mekâna karar vermeniz oldukça önemli… Otelde mi, pansiyonda mı yoksa bir tatil köyünde mi konaklamayı düşünüyorsunuz? Konaklayacağınız yeri seçtikten sonra yine bu mekânlar içerisinde sizin bütçenize göre en uygun fiyatlı olanı araştırmaya başlayın. Ancak unutmamanız gereken bir nokta daha var. Herkes sizin gibi erken davranacağı için bir an önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Sonuçta uygun fiyata konaklamak için bulduğunuz mekânı kaybetmek istemezsiniz değil mi?

Bilet Fiyatlarını Araştırın

Şimdiden yaz tatilinizi planlıyor olmanızın bir büyük avantajı da uçak bileti fiyatlarını daha uyguna getirecek olmanız. Çünkü tek bir firmaya bağlı kalmadan birçok markayı araştırma şansını elde etmiş olacaksınız. Yani gitmek istediğiniz yön için tercih edeceğiniz firmanın uçak bileti fiyatı size daha uygun geliyorsa onu almanız avantajlı olacaktır. Ayrıca gideceğiniz yöne uçak biletinizi alırken gidiş-dönüş almayı da ihmâl etmeyin. Biletinizin fiyatı daha uyguna gelmiş olur.

cocuk-ve-tatil

Bütçenizi Ayarlayın

Tatilde neler yapacağınızı planlamaya başlamadan önce yapmanız gereken öncelikli hareket yaz tatilinizi için bütçenizi ayarlamak olmalı… Bütçenizi ayarlamış olmanız; tatil planınızı ve yaptığınız plan çerçevesi içerisinde bütçenizin dışına çıkmadan daha rahat eğlenebilmeniz için olanak sağlayacaktır. Tatil boyunca yaptığınız bütçeye sadık kalmaya çalışın ancak harcamalarınızın bütçenizi aşacağını düşünüyorsanız belli bir miktar parayı da kenara ayırmayı unutmayın.

Gitmeden Önce Okuyun.

Bildiğiniz bir yere yaz tatiline gidiyor olsanız bile sanki o yer hakkında daha öncesinden hiçbir bilginiz yokmuş gibi kitapları ve seyahat bloglarını karıştırmaya başlayın. Bu sayede var olan bilgilerinizi tazeleyeceğiniz gibi yeni bilgiler de edinebilirsiniz. Ayrıca hiç bilmediğiniz bir ülkeye yaz tatiline gidiyorsanız da kültürü, yemek yerleri, nereyi gezeceğiniz ve nerede konaklayacağınız gibi konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yanınıza Alacağınız Eşyaların Listesini Hazırlayın

Yaz tatiliniz için yanınıza alacaklarınızın bir listesini oluşturun. Sonra tatile gittiğiniz yerde “Alacaklarımı tam olarak almamışım. Unuttuklarım var. Onları almam lazım.” derdine düşmeyin. Elbette ki tatil için gittiğiniz yerde neyi almak isterseniz bulabilirsiniz. Ancak almak istediğiniz eşya zevkinize uygun olsa bile fiyatı konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Tatil mekânı olduğu için normalde aldığınız fiyattan daha pahalıya gelecektir. Bu yüzden tatilde yanınıza almanız gerekenleri unutmayın.

aile-tatili

Hava Durumunu Kontrol Edin

Yaz tatili bu belli olmaz, gittiğiniz şehirde ya da ülkede ani bir hava değişikliği ile karşılaşabilirsiniz. Bakarsınız gitmeye karar verdiğiniz gün ya da sonrasında yağmur yağabilir. Belli mi olur? Bu yüzden tatile gideceğiniz yerin hava durumunu günler öncesinden incelemeye başlayıp gün gün ya da hafta boyunca takip etmeyi ihmâl etmeyin.

Yazın Düzenlenecek Olan Etkinlikleri Araştırın

Yaz tatili için gideceğiniz yerde yaz boyunca gerçekleştirilecek olan etkinlikleri araştırmanız, tatilinizin sıkıcı geçmesini önlemek adına güzel bir tercih olur. Bunu yanı sıra sizinle birlikte gelen aile bireyleri ya da arkadaşlarınızla eğlenceli bir tatil de geçirirsiniz. Ayrıca en azından tatile çıktığınız zaman gittiğiniz yerde kara kara “Acaba bu gün ne yapsak?” derdine de düşmemiş olursunuz. Yapmayı planladığınız yaz tatilinizi her günü dopdolu geçirme şansınız olur.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.