Sömestr Tatilinde Gidilebilecek 10 Yer

Türkiye’nin turizm sezonu yazın sıcak havasından, Akdenizli yaşam tarzından ve doğa harikası koylarından yararlanabilmek için genel olarak Haziran-Eylül ayları arasında hareketli olur. Bu ayların dışında turizm sektörünün hızı yavaşlasa da gezginlere çeşitli alternatifler sunmaya devam eder.

Peki sömestr tatili boyunca Türkiye içinde bir turistik gezi yapmayı planlıyorsanız nerelere gitmelisiniz?

Uludağ

uludag

Kayak Türkiye’nin popüler sporları arasında değildir ancak Uludağ her kış İstanbul’dan binlerce gezgini kayak tesislerinde ağırlar. Uludağ’da iki ayrı bölge var ve daha sonra inşa edilen ikinci bölge bu dönemlerde ziyaretçileri arasında daha popüler. Yeni otel inşaatlarının büyük bölümü ikinci bölgeye yapılıyor. Kayak merkezi, kayak okulları ve kiralık ekipmanlarla donatılmış dükkanlardan alışveriş yaparak tatilinize başlayabilirsiniz.

En Ucuz Bursa Uludağ Otobüs Bileti Al >>

Ağva

agva
Ağva iki nehir tarafından çevrili köy demektir. İstanbul’un kuzeyinde bulunan ve İstanbulluların günü birlik gittikleri ya da uzun haftasonu (cuma-pazartesi) tatillerini geçirmek için tercih ettikleri Ağva doğasıyla ünlüdür. Karadeniz’e dökülen Göksu nehri ile Yeşil Çay arasında bulunan bu kıyı kasabasında küçük teknelerle ya da deniz bisikletiyle küçük turlar yapabilir ya da doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Önceden rezervasyon yaptırmadan da otel bulabilirsiniz.

Kapadokya

kapadokya
Orta Anadolu bölgesindeki Kapadokya peri bacaları ve mağara evlerin benzersiz bir manzarasını sunar. Çarpıcı bir şekilde kışın çiçek açan ağaçlar karın beyazı ve ayın parlaklığıyla birleşince muhteşem bir görüntü ortaya çıkarıyor. Bölge kışın yaz aylarına göre daha tenha olsa da sıcak hava balonuyla gezmek gibi aktiviteler hala çalışıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış; 13. ve 14. yüzyıldan kalma orjinal İncil Fresk’lerinin sergilendiği Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın. Yüksek rakım sebebiyle geceleri sıcaklık çok fazla düştüğünden yerleşik şömineli veya klimalı bir otelde rezervasyon yaptığınızdan emin olun.

Kartepe

Kartepe-Kayak-Merkezi
1650 rakımlı Kartepe Kocaeli sınırlarındadır. İstanbuldan yaklaşık 1.5 saat uzakta ve İzmit’in toplu taşıma araçlarıyla da ulaşılabilir. Çevredeki kayak tatili bölgelerine göre daha ucuz fiyatlarıyla bilinen Kartepe’de uygun fiyatlı bir kış tatili geçirebilirsiniz. Muhteşem kayak merkezlerine uçak ve otobüs bileti Biletall.com’dan alınır !

Abant Gölü

abant-kosk-oteli
Bolu kentinin 34 km güneybatısında bulunan ve bir tatlı su gölü olan Abant deniz seviyesinden 1328 metre yükseklikte turistlerin güzel vakit geçirmeleri ve balık avlamaları için restore edilmiştir. Abant gölünde balık tutmak Türkiye’de kış aylarında gerçekleştirebileceğiniz en keyifli aktivitelerden biridir.

Safranbolu

safranbolu
UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasları listesinde kendine yer bulan ve Osmanlı döneminde kalma evleriyle meşhur olan Safranbolu kış aylarında da insanların ziyaret ettiği bir ilçe merkezidir. Kış aylarında sokak lambalarının karlar altındaki Safranbolu evlerinden yansıdığı bu kentte gezilebilecek bir çok müze ve cazibe merkezi bulunuyor. Osmanlı aile hayatının etkilerini göreceğiniz Safranbolu evleri, tarihi Türk hamamları, Selçuklu’dan kalma hanlar, tarihi camiler yılın her dönemi ziyaret ediliyor. Safranbolu’da bağ evlerinde, pansiyonlarda, otellerde ya da konaklarda kalabilirsiniz.

Eskişehir

eskisehir-muze
Kış mevsiminin çok soğuk ve karlı geçtiği Eskişehir bu dönemde ziyaretçilerine inanılmaz kış manzaraları sunar. Şehrin ortasından geçen Porsuk Çayı’nın donduğu karlı günlerde Osmanlı mimarisinin etkisini hissedebileceğiniz Odun Pazarı Evleri’ni görebilir, el işleri tezgahlarında gezebilir, şehrin en önemli caddesi olan Doktorlar Caddesi’nde turlayabilirsiniz. Makul bir öğrenci şehri olarak tanımlanan Eskişehir’de ucuz denilebilecek fiyatlarla konaklayabilirsiniz.

Hasankeyf

hasankeyf
Doğu medeniyetinin merkezlerinden sayılan Hasankeyf 10 bin yıldan eski bir tarihe sahiptir. İçinden Dicle’nin geçtiği bu kent tarih boyunca kervanlara ev sahipliği yapmış, bölgenin ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Birçok farklı uygarlığın hakim olduğu bölgede Roma döneminden kalma Hasankeyf Kalesi, 900 yıllık Hasankeyf Köprüsü ve bir çok tarihi cami yer alıyor. Tarihi cazibelerinin yanında kalkerli yapısı nedeniyle doğal manaralara da sahip olan kentte çok çeşitli mağara manzaraların fotoğrafını çekebilirsiniz. Burada kışın yapılacak en iyi aktivitelerden biri de Dicle kenarındaki kıraathanelerde yerel halkla sohbet edip çay içmektir.

Antalya Kent Merkezi

aspendos
Antalya’da kış aylarında bir çok turistik tesis kapanır ancak şehir merkezi her zaman olduğu gibi canlı ve aktiftir. Antalya Türkiye’nin en sıcak kış iklimini yaşayan şehirlerden biridir. Kış mevsiminde Antalya’da sinema, bowling salonları ve gece kulüplerinde eğlence sabahın erken saatlerine kadar devam eder. Tarih severler için de Antalya Aspendos ve Termos antik şehirleri bölgede kış aylarında ziyaretçi kabul ediyor. En az yarım gününüzü geçirmenizi tavsiye ettiğimiz bu bölgede teleferiğe çıkarken yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşü yapan insanları izleyebilir ya da onlara katılabilirsiniz.

En Ucuz Antalya Otobüs Bileti Al >>

Antik Efes

efes-antik-kenti
Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tarihi yeri olan Efes’e yaz aylarının bunaltıcı sıcağında ve kalabalığında gitmek istemeyenler için kapılarını kış aylarında da açık tutuyor. Yazın daha popüler olmasına rağmen kışın daha huzurlu bir ziyaret ortamı sunar. Celsus Kütüphanesi’ni, Bizans İmparatorluğu’nun zenginlerine ev sahipliği yapan Roma evlerinin mozaiklerini ve 25.000 kişilik görkemli eski tiyatroyu mutlaka görmelisiniz. Antik kalıntıların yakınında bulunan Selçuklu kasabası geleneksel olarak kırsal bir tarım kasabası da var.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.