Tatile Çıkarken Bavulunuza Almanız Gerekenler

Tatile gitmeden önce yapılması gereken yoğun bir tatil hazırlığı vardır. Tatile çıkmadan evvel yapılan bu hazırlıklardan en yorucusu ve en dikkatli yapılması gereken şüphesiz bavul hazırlığıdır. Bavul hazırlama işi uğraştırıcıdır çünkü mümkün olduğunca az eşya ile tatile çıkmak isteriz.

Yanınıza alacağınız eşyalara gelince bu aileden aileye ya da kişiden kişiye göre değişmektedir. Örneğin bebekli bir aile ona göre eşya almalıdır. Biz size kaba bir şekilde alınması gerekenleri liste halinde sunacağız.

Bavulunuza Almanız Gerekenler Listesi

1. Tişört
2. Pantolon/etek/şort
3. Parmak arası terlik
4. Şarj cihazı
5. İç çamaşırı
6. Güneş gözlüğü
7. Havlu
8. Hava durumuna göre yağmurluk ve şemsiye
9. Çorap
10. Güneş kremi
11. Tarak
12. Şampuan
13. Diş macunu
14. Diş fırçası
15. Sinek kovar sprey

 

Bununla birlikte ihtiyacımız olan her şeyi de götürmek zorundayızdır. Bu sebeple bizim için uğraştırıcıdır. İşte bu nedenle bavul hazırlarken bir öncelik sırası belirlemeliyiz.

Bavulumuza koyacağımız her eşyayı, önceliğine göre almalı ve yerleştirmeliyiz. Özellikle de tatil tercihimiz olan yere ilk kez seyahat edeceksek muhakkak iklimini, gideceğimiz dönem için hava koşullarını ve çevresel özelliklerini iyice araştırmalıyız. Eşya seçimlerimizi buna göre yapmalıyız. Şimdi bavul hazırlıklarını kolaylaştırmak adına birkaç ipucuna, sonra da bavulumuza mutlaka alınması gerekenlere bakalım.

Doğru valiz hazırlığı için öncelikle yapmanız gereken şey liste hazırlamak. Liste yaparak hiçbir şeyi unutmazsınız. Günler öncesinden yavaş yavaş yapacağınız bir liste ile işlerinizi kolaylaştırabilir, bütün sorunlarınızı çözebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta bavulun kütlesiniz fazla olmamasıdır. Listeyi bunu göz önüne alarak oluşturmalısınız. Hayatın ne getireceği belli değildir. Bu sebeple her daim acil durumlar için hazırlıkla olmalısınız.

Valizinizi doğru bir şekilde doldurmakta oldukça önemli. Dağınık bir valiz istemiyorsanız Biletall Shop ürünlerimize göz atabilir ve 6’lı Valiz Düzenleyici Set ürünü gibi tatilde işinize çok fazla yarayacak ürünler bulabilirsiniz.

Ayrıca Biletall Youtube Kanalındaki pratik eşya katlama videolarını buradan izleyerek valizinizi en iyi şekilde ayarlamayı öğrenebilirsiniz.

İyi tatiller dileriz. 🙂

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.