Klasik tatillerden sıkıldıysanız, heyecan dolu, aksiyonlu tatil tam size göre. Tatil anlayışınızı değiştirecek 6 tatil aktivite önerisi yazımızda.
Bu İçerikte Neler Var?
Yamaç Paraşütü, Babadağ – Fethiye
Uçmak her devirde insanın tutkusu olmuş. Yamaç paraşütü uçmanın en keyifli yollarından biri. Zaman içinde yapılan denemelerle paraşütten farklı aerodinamik yapıya sahip, havada süzülmesi kolay paraşütler tasarlanmış. Yamaç paraşütünde yüzlerce kilometre boyunca havada süzülmek ve saatlerce uçmak mümkün. Yamaç paraşütü kolay havalanıyor ve kolayca yön verilebiliyor. Birkaç haftalık eğitim temel uçuş becerisini kazanmak için yeterli. Fethiye, yamaç paraşütünün dünyaca ünlü noktalarından biri. 1969 metre yüksekliğindeki Babadağ’da yalnız ya da tecrübesiz kişiler pilot ile birlikte uçabiliyor. Ölüdeniz lagün ve Belcekız Plajı iniş noktaları. Pilot ile yapılan uçuşlar hava şartlarına bağlı olarak yarım saat kadar sürüyor.
Biletall.com’dan En Ucuz Fethiye Otobüs Biletini Bul »
Tüplü Dalış, Kaş – Antalya
Scuba yani yüzeyden bağımsız aletli dalış, ekipman ve iyi bir eğitim gerektiriyor. İçinde yüksek basınçlı hava bulunan tüplerle, tüpteki havayı basınca göre ayarlayan regülatör, denge yeleği, dalış elbisesi, maske, palet, şnorkel, derinlik ve zaman saati, dalış bilgisayarı tüplü dalışta kullanılan ekipman. Eğitimle kolay ve eğlenceli bir şekilde tüplü dalış yapmak mümkün. Dünyamızın yüzde yetmişinin, ülkemizin üç tarafının sularla kaplı olduğunu düşünürsek keşfedecek çok yer var. Sualtının gizemini görmek için siz de bir an önce harekete geçin. Kaş, ülkemizde tüplü dalış için ideal. Bölgede birçok tüplü dalış noktası mevcut. Buna bağlı olarak tüplü dalış eğitimi alabileceğiniz çok sayıda dalış okulu da burada. Tüplü dalış denince akla gelen ilk noktalardan olan Antalya’yı ziyaret etmek isterseniz Biletall.com’dan hızlıca Antalya otobüs biletinizi alabilirsiniz.
Mağara Dalışı, Finike – Antalya
Mağara dalışı, kuru mağaracılık ve ıslak mağaracılık olarak ikiye ayrılıyor. Kuru mağaracılıkta yer üstünde bulunan mağaralardaki sulara dalış yapılırken, ıslak mağaracılıkta deniz altındaki mağaralara dalış yapılıyor. Özellikle ıslak mağaracılık daha çok profesyonel olmayı gerektiriyor. Mağara dalışı en tehlikeli dalış biçimi. Kılavuz ip kullanmadan kesinlikle dalış yapılmıyor. Tüm bu tehlikeye rağmen manzaraların çekiciliği mağara dalışını çekici hale getiriyor. Finike’deki Gök Mağarası, mağara dalışı için en uygun noktalardan biri. Suluin ve İncirli olarak da anılan mağara, Asya kıtasının en uzun sualtı mağarası olarak kabul ediliyor. Mağaranın sınırları ve derinliği halen gizemini koruyor. Mağaraya dalış yapmak Finike Kaymakamlığı’nın iznine tabi.
Wakeboard, Sapanca Gölü – Sakarya
1980’lerin sonlarında popüler olan bu sporda, ayaklarınıza bir board bağlanıyor. Önde sizi halat yardımıyla çeken bir sürat teknesi var. Wakeboard, su kayağı ve snowboard’a benziyor. Kondisyon, estetik ve adrenalin gerektiren spor, güney sahillerimizde oldukça sık yapılan bir aktivite. Ancak durgun suların bu spor için daha uygun olduğu söyleniyor. Sapanca Gölü’nde Sapanca Su Kayağı Kulübü bünyesindeki tesislerde özellikle haftasonları wakeboard’cular buluşuyor. Wakeboard’u çeken tekne de oldukça önemli. Suda kayma kalitesi bu teknenin dalgasına bağlı. Kademeli olarak öğrendikten sonra ve önlemleri aldıktan sonra, wakeboard güvenli bir spor.
Trekking, Likya Yolu – Muğla, Antalya
Doğa sporlarının en hafiflerinden biri olsa da trekking, aksiyonlu bir spor. Doğada bir noktadan diğer bir noktaya varmak amacındaki trekking, hafif tempolu yürüyüş şeklinde yapılıyor. Her mevsimde yapılabilmesi, zorluk derecesinin belirlenebilmesi trekking’i daha da popüler yapıyor. Yürüyüş yaparken günlük hayatın stresinden sıyrılabilir, maceracı ruhunuzu besleyebilirsiniz. Likya Yolu, Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu. Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanan yol eklenen yeni etaplarla birlikte 535 kilometreye ulaşmış durumda. Yol boyunca Akdeniz’in güzelliği, antik kentlerin dokusu görülebiliyor. Likya Yolu’nda küçük koylar, dağ ve ova köyleri geçilerek yapılan spor, mutlaka denenmesi gereken aktivitelerden biri.
Rafting, Çoruh Nehri – Artvin
Akarsu üzerinde yapılan ve oldukça ilgi gören bir spor olan raftingde, suyun akış hızının zaman zaman değişmesi, suyun yüksekten dökülerek çağlayanlar oluşturması heyecanın temel kaynağı. Akarsuyun içindeki engeller zorluk derecelerine göre 1 ile 6 arasında derecelendiriliyor. En kolay rafting 1. derece olan rafting. Raft adı verilen botlarda 6 veya 8 kişi kürek çekerek botu devirmeden parkuru tamamlaya çalışıyorlar. Botun en arkasında oturan deneyimli raftingçi diğer sporcuları yönlendiriyor. Ülkemiz rafting için son derece uygun akarsulara sahip. Çorun Nehri de bunlardan biri. Artvin sınırları içerisindeki nehrin uzunluğu 150 kilometreyi buluyor. Nehirde 4 farklı etapta rafting yapılabilir.