Yaz Tatilinizi Şimdiden Planlamanız İçin 10 Neden

Kışın kurduğunuz hayaller bile yaz tatili içerir. Soğuk kış gecelerinde rüyalarınızda güneş var, deniz var, sıcak kumlar, serin sular, yıldızlı geceler, hamaklarda uyumak, her hücreye mutluluk enjekte etmek ve hepsinden öte iş stresi yok, erken uyanmak yok, trafik derdi yok. Yaz tatilini iple çekmeye başladığınıza göre tatil planınızı yapma vaktiniz gelmiş demektir. Ama daha yaza çok var, biriktirilmesi gereken tatil bütçesi var, halledilmesi gereken yığınla iş var. Yani daha tatile çok var. Tatile daha çok zaman olsa bile tatilinizi şimdiden hazırlamanız için birçok nedeniniz var.

Yaz tatilini kıştan ayarlamak demek; aslında avantaj demek, fırsatlar silsilesi ve erken rezervasyon ayrıcalıklarından yararlanmak demektir. Yaz tatili planınızı şimdiden yapmak için sebebiniz çok,  bahaneniz yok. Erken rezervasyon yapın kışınızı yaza çevirin, dahası yazın hararetin teninizi yakmasına izin verseniz bile cebinizi yakmasına müsaade etmeyin. İşte yaz tatilinizi kıştan ayarlamanız için 10 neden;

erken-tatil-yapma-avantajlari

 

  • Kesinlikle son derece hesaplıdır. Türkiye’de yaz sezonunda otel fiyatları oldukça yüksek fiyatlıdır. Sahil şehirlerinde bulunan beş yıldızlı otellerde ve lüks tatil sitelerinde tatil yapmak son derece pahalıya mal olmaktadır. Tatilinizi ne kadar erken ayarlarsanız o kadar ucuz bir tatil yapma şansını elde edersiniz. Hatta %50 oranında indirimli bir tatil rezervasyonu yapabilirsiniz. Birçok otel müşterilerine erken rezervasyon fırsatı sunmaktadır. Yurtdışından tatile gelen turistler Türkiye’de yıllardır erken rezervasyon ile ucuz tatil yapmaktadır. Sizde erken tatil rezervasyonlarından yararlanarak, tatil için ayırdığınız bütçe ile ultra lüks bir tatil yapacağınız gibi, bütçeniz yarısı bir harcama ile de dilediğiniz yerde,  dilediğiniz tatili yapma imkanınız olabilir. Daha önce son anda yaptığınız tatiller ile arasındaki farkı gördüğünüzde, erken rezervasyonun ne derece karlı olduğunu görürsünüz. Hatta yaz aylarındaki tatil fiyatlarıyla erken rezervasyon ile iki tane tatil bile yapabilirsiniz.

 

  • Yazın otellerdeki yoğunluktan dolayı yer bulma sorunu yaşanmaktadır. Tatile çıkacağınız zaman, boş bir oda bulmak için otel araştırmaları yapmak zorunda kalırsınız. Ayrıca bulduğunuz otellerdeki odalar ya aileniz için oldukça küçük olabilir ya da kimsenin tercih etmediği odalar olabilir. Erken rezervasyon yaptırdığınızda otel odanızı istediğiniz yerden ve kattan ayarlatabilirsiniz. Ayrıca yaz sezonunda istediğiniz odayı seçmek lüks iken, erken rezervasyon ile istediğiniz odayı seçme ayrıcalığını yaşarsınız.

 

  • Tam tatile çıkacağınız tarihte, gideceğiniz yerde boş yer bulamayabilirsiniz. Beklemek zorunda kalabilirsiniz. Zaten kısıtlı bir süre olan tatiliniz, tatil ayarlaması yapmak ile geçebilir. Erken rezervasyon ile tatile çıktığınız anda tatilinizi başlatabilirsiniz. Erken rezervasyon ile dilediğiniz tarihte, dilediğiniz otelde yer ayırtabilirsiniz. Yer kalmadı gibi sorunlar ile karşılaşmazsınız. Gitmek istediğiniz otellerde yer bulamadığınız için seçiminizi değiştirmek zorunda kalmazsınız.

is-ve-tatil

  • Tatil rezervasyonunuzu yaptınız ama tatilinizi iptal etmeniz gereken bir durum söz konusu oldu, hiç endişe etmenize gerek yok. Tatilinizin gününü değiştirme olasılığınız vardır. Erken rezervasyon fırsatları ile tatilinizi güvence altına alırsınız. Tatilinizin iptal güvencesi vardır ve herhangi bir sorun çıkıp, tatile gidememe durumunuzda paranız garanti altında olur. Dilerseniz erteleme seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.
  • Tatilinizi erkenden ayarladığınızda, yıl boyunca nereye gideceğiniz kafanızı meşgul etmez. Son ana kadar tatil ayarlama stresiniz olmaz. Ayrıca tatiliniz için önceden araştırma imkanınız olur. Kendiniz için en ideal yeri ayarlarsınız.

 

  • Tatil için ne kadar bütçe ayıracağınız yıl boyunca en önemli sorunlarınızdan biri olabilir. Yaz için ne kadar harcama yapacağınızı hesaplayamadığınız için strese girebilirsiniz. Ayrıca yaz döneminde karşınıza çıkacak tatil fiyatları, bütçenizin çok üstünde olabilir. Erken rezervasyon yaptığınızda tatilinizin hesabını bilirsiniz. Bütçenizi tatilinize göre ayarlarsınız ve tatil zamanında herhangi bir şok ile karşılaşmazsınız.

 

  • Erken rezervasyon yaptığınızda ayrıca gideceğiniz yere ulaşım için erken bilet rezervasyonu da yapabilirsiniz. Tatile gideceğiniz ve döneceğiniz tarih belli olduğu için, uçak biletinizi de indirimli olarak alabilirsiniz. Böylelikle iki kez karlı olursunuz. Uçak biletlerini çok öncesinden ayıracağınız için hatta promosyonlu biletleri alma olasılığınız fazladır. Tatiliniz gibi uçak biletlerinizde de %50 oranında kar edersiniz. Bazı tatil firmaları erken rezervasyon yaptıran müşterilerine bedava uçak bileti imkanı sunmaktadır. Tatilinizi ucuza getirdiğiniz gibi uçak biletiniz için de ücret ödemek zorunda kalmazsınız. Erken rezervasyon yapan tatilciler her zaman avantajlardan daha fazla yararlanır.

 

  • Tatil rezervasyonunuzu nereye yapacağınız belli olduğu için tatil hazırlığınıza erken başlarsınız. Sezonunda son derece pahalı olan tatil alışverişinizi de öncesinden yapma fırsatınız olur. Hazırlıklarınız son ana denk gelmemiş olur. Böylelikle sezon sonu indirim fırsatlarından yararlanmış olursunuz. Erken rezervasyon ile her zaman kazanan taraf siz olursunuz.

 

  • Eğer yaz tatilini sevdikleriniz ile ya da aileniz ile yapacaksanız; onlara erken rezervasyon ile sürpriz yapabilirsiniz. Kış aylarında en güzel motivasyon, hazırda olan yaz tatilidir. Ayrıca içinizi üşüten kış aylarında, yaz tatili kendiniz içinde en güzel hediyedir.

yurt-disi-tatili

  • Birçok otel ve tatil firması, erken tatil rezervasyonu yapan müşterilerine ekstra ayrıcalıklar sunar. Tatilinizi erkenden yaptığınızda otelinizin ayrıcalıklı müşterilerinden olursunuz. Erken rezervasyon ile tatilinizi taksitlendirme imkanınız olur. Tatilinizi taksitli olarak ödeyerek kendinizi zora sokmazsınız. Ayrıca erken rezervasyonlar da taksit erteleme fırsatlarından da yararlanabilirsiniz.

 

Türkiye’de erken rezervasyon geç keşfedilmekle birlikte son derece hızlı olarak gelişmiştir. Hemen hemen her otelde erken rezervasyon yapma seçeneği bulunmaktadır. Akdeniz sahillerinde ya da Ege’nin koylarında yazınızı geçirmek için fazla para ödemek zorunda kalmayın. Erken rezervasyon sadece Türkiye’de bulunan oteller için geçerli değildir. Yurtdışında bir yaz tatili geçirmek istiyorsanız, erken rezervasyon ile son derece uygun bir tatil imkanı elde edersiniz. İster yurtiçi, ister yurtdışı erken rezervasyon yapmak için birçok nedeniniz var. Kendiniz için tatilinizi ayarladıktan sonra, aile dostlarınıza ve arkadaşlarınıza da erken rezervasyonu tavsiye edebilirsiniz. Sevdiklerinizle aynı zamanlarda tatil yapma imkanını elde edersiniz. Yaz tatilinizin hayalini kışın kurmakla kalmayın, sizde şimdiden yaz tatilinizi ayarlayın. Fırsatları kovalayın, fazla para ödemek zorunda kalmayın.

Tatil Planınıza Bilet Alarak Başlayın »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.